Un scaun ergonomic, ideal pentru birou

Ne petrecem din ce in ce mai mult timp la serviciu, multi dintre noi fiind nevoiti sa stea in fata calculatorului chiar si opt-noua ore. Un scaun ergonomic este obligatoriu, astfel incat coloana vertebrala sa nu aiba de suferit.

Toate companiile ar trebui sa aiba grija sa le asigure angajatilor scaune ergonomice, pentru a preveni aparitia problemelor la coloana. Cand stai la birou este esential sa iei o pauza de stat pe scaun la fiecare 20 de minute si sa faci putina miscare in jurul biroului. Ia pauza macar cand vorbesti la telefon, astfel incat sedentarismul sa nu iti afectezae starea de sanatate!

Modele diverse de scaune ergonomice

In functie de compania producatoare, exista multe modele de scaune ergonomice pe piata. In magazinele de mobila sunt expuse toate modelele, astfel incat sa il alegi pe cel potrivit.

Este indicat sa testezi bine scaunul inainte sa il cumperi, ca sa fii sigur ca se potrivste si ca te simti in largul tau. Gandeste-te ca nu este un obiect in care sa investesti bani des, il cumperi o data si il ai cativa ani buni. Scaunul trebuie sa fie reglabil, este o alta conditie importanta pe care trebuie sa o indeplineasca.

Trebuie sa ai coloana dreapta

Cand stai pe un scaun ergonomic, ai grija sa iti tii coloana dreapta, este foarte important sa ai o pozitie corecta la birou. Trebuie sa te obisnuiesti sa ai o postura corecta pe scaun, astfel incat sa iti mentii sanatatea spatelui.

In ceea ce priveste materialul din care este confectionat scaunul, acesta trebuie sa fie unul de calitate, ideal sa fie piele.
O pozitie incorecta poate cauza dureri de cap, dureri de spate sau ale muschilor gatului, te vei simti incordat. Seara, cand ajungi acasa, cu siguranta ai nevoie de un masaj, daca nu ai o pozitie corecta a corpului.

O postura corecta te va ajuta si sa iti mentii energia si sa fii productiv la locul de munca, trebuie sat ii cont de acest aspect. Biroul trebuie sa fie, de asemenea, si bine oxigenat, ca sa nu ai probleme cu concentrarea si cu randamentul!

Share on Google Plus

Leave a comment