Ultimele stiri in legatura cu Smart TV-urile

Popularitatea de care se bucura acest gen de televizoare inteligente, numite si Smart TV-uri, se afla in continua crestere la noi in tara.

Cu toate ca magazinele de comert electronic pun la dispozitia cumparatorilor destul de multe oferte la mai toate modelele  de Smart TV-uri,  se pare ca, datorita pretului, in prezent cea mai mare parte a utilizatori au in case inca televizoare clasice.
In momentul in care deveniti proprietarul si implicit utilizatorul unui astfel de dispozitiv, veti ajunge cu siguranta la concluzia ca un televizor nu mai este doar o simpla „cutie” cu ajutorul careia aveti acces la diverse canale TV, ci ca va aflati in fata unui aparat  inteligent care va poate oferi acces la o gama mult mai variata de servicii. Pe langa serviciile oferite, se pare ca foarte curand,  Smart TV-urile  cu sistem de operare Android sau Tizen OS  vor deveni ceva normal.

Legat de sistemul de operare, inginerii de la Samsung au dezvoltat Tizen OS, care este o buna alternativa pentru   Android OS.  In momentul de fata  Tizen OS se afla pe piata, implementat in  unele ceasuri inteligente si smartphone-uri de ultima generatie.
In acest an, specialistii  de la Samsung intentioneaza ca Tizen OS sa fie implementat si sa ruleze pe toate modele de Smart TV-urile care vor fi lansate din acest moment.

Tizen OS are la baza Linux, la fel ca si Android-ul, insa acest sistem de operare nou, realizat de inginerii sud coreeni impreuna cu specialistii de la Intel  este in masura sa le ofere utilizatorilor o serie de noi facilitati, cum ar fi posibilitatea de a intra in posesia unor date legate de jucatorii unei echipe in timpul unei partide de fotbal,  transmisiuni video de pe televizor direct pe telefonul mobil  si multe altele.

Se pare insa ca totul este la stadiul de proiect, deoarece , compania Samsung nu a produs, sau cel putin nu a lansat  niciun model de Smart Tv care sa aiba implementat Tizen OS,  dar cu siguranta, nu trebuie sa ne surprinda o astfel de aparitie la targurile IT din acest an.

Pentru cine un cunoaste acest lucru, Smart TV-ul este un televizor LED, care are posibilitate de conectare directa la Internet, cu ajutorul unei retele wireless. Prin intermediul unui astfel de aparat inteligent aveti posibilitatea sa navigati cu ajutorul unui browser pe website-urile dumneavoastra preferate, si sa instalati si sa folositi aplicatii identice cu cele  de pe smartphone-uri.

Ca o concluzie, puteti considera Smart TV-ul ca pe o versiune la o scara ceva mai mare  a unui smartphone sau a unei tablete, deoarece inginerii IT de la brand-urile celebre  au hotarat sa lanseze doar  Smart TV-uri cu sistem de operare Android, insa, dupa cum am spus cei de la Samsung vor miza pe Tizen SO, un sistem de operare propriu.

Share on Google Plus

Leave a comment