Tratarea bolilor la porumbei, sfaturi si recomandari

Identificarea bolilor la porumbei poate fi o misiune destul de dificila, mai ales pentru cei care nu detin cunostinte de specialitate cu privire la comportamentul acestora in diversele lor etape de crestere. Aparitia acestora, respectiv evolutia lor, extinderea si agravarea pot avea la baza cauze dintre cele mai diverse.

Factori favorizanti in acest sens pot fi cei stresanti, precum greselile in hranire, dar si neajunsurile privind conditiile de trai, hidratarea, transporturile. Schimbarea crescatoriei spre exemplu, deficientele de microclimat pot slabi organismul porumbeilor, rezultand afectiuni diverse. Tot felul de boli pot aparea si se pot dezvolta in acelasi timp, ceea ce face cu atat mai dificila misiunea crescatorilor.

Fiecare boala prezinta simptome specifice, pe care un veterinar le poate cataloga eficient. Astfel, poate determina daca tratamentul adecvat este spiramicina sau alte tratamente care sa lupte cu bolile contractate.

Salmonele mobile, o categorie incapatanata de boli  care pot aparea la porumbei

Salmonela este afectiunea ce afecteaza ouale, in coaja carora patrunde, respectiv prin pori, evoluand acut. Cum se manifesta? Puii mor in primele 5 – 12 zile dupa ce ies din ou. In cazul adultilor, boala poate evolua asimptomatic, acut, respectiv prezentand semne dificil de interpretat. Simptomele depind in functie de organele afectate de infectie. La nivel intestinal, spre exemplu, se manifesa prin diaree apoasa, verzuie sau galbuie. Acest lucru poate trada o problema la nivelul ficatului.

Un alt indiciu il reprezinta fecalele care se depun pe penele ce inconjoara cloaca, respectiv pe penele cozii. De altfel, porumbeii nu au pofta de mancare, sunt insetati mereu, au o stare trista, iar ochii lor sunt retractati. Cei care au salmonela slabesc extrem de repede si mor in cateva ore.

Desigur, manifestarile pot fi si sub alte forme: mixta, cronica, nervoasa, articulara. Iata de ce e necesar ca un specialist sa ofere un diagnostic in acest sens. Fiecare afectiune poate prezenta diverse particularitati, caz in care realizarea unei analize complete este indispensabila.

Foarte important de avut in vedere! In functie de tratamentul prescris, respectarea prospectului, a indicatiilor de administrare, a dozelor in functie de intervalul de aplicare si alte astfel de aspecte sunt obligatorii pentru a obtine rezultatul dorit.

In cazul anumitor afectiuni, exista posibilitatea de preventie, motiv pentru care e esential ca orice simptom al porumbeilor sa fie tratat cu seriozitate.

Conteaza si calitatea medicamentelor administrate. In acest sens, Produsecolumbofile.ro este un magazin online complex, unde regasesti tratamente, medicamente de preventie, dar si o varietate de produse nutritive, respectiv accesorii pentru porumbei.

Pentru ca la baza afectiunilor pot sta tot felul de factori, ai datoria de a asigura porumbeilor un culcus mereu curat, de preferat cu gratar pentru partea de jos, astfel ca operatiunea de igienizare a custilor sa fie mai usoara. Adapatoarele, hranitoarele de asemenea sunt o necesitate, atat pentru ca asigura porumbeilor conditiile necesare de trai, dar si pentru ca iti eficientizeaza munca.

Descopera intreaga oferta de la Produse Columbofile si asigura-te ca achizitionezi solutiile potrivite pentru porumbeii tai, indiferent de afectiunea sau starea in care se afla.

Share on Google Plus

Leave a comment