Totul despre iPhone SE

Iphone SE este unul dintre modelele mai putin cunoscute lansate de Apple, fiind un hybrid perfect intre modelul 5S si succesorul lui 6S. A fost lansat avand drept public tinta doritorii unui ecran mai mic (cu diagonala de 4 inch) pentru care noul iPhone 6 nu reprezenta o optiune viabila.

Daca de la predecesorul sau, iPhone 5S a luat dimensiunea ecranului, de la urmatoarea generatie de iPhone, si anume iPhone 6 a luat specificatiile tehnice si intreaga configuratie, pentru o performanta mai buna.

Acesta este si motivul pentru care denumirea telefonului nu include niciun număr, si anume din simplul motiv că este un model intermediar între două mari editii ale faimosului telefon – cea cu ecran mic, si cea cu ecran mare.

Aceasta dimensiune a ecranului poate constitui un avantaj nu doar din punct de vedere estetic, pentru cei care prefera acest lucru ci si in cazul in care este necesara inlocuire display iphone se. De asemenea, sansele ca aceasta inlocuire sa fie necesara sunt mai mica in cazul telefoanelor de dimensiuni mai reduse, suprafetele mai mari fiind mai susceptibile la zgarieturi in timp.

La prima vedere, noul telefon nu pare atât de nou, ceea ce este absolut firesc avand in vedere ca design-ul este o copie fidela a lui 5S. Cu siguranta, principalul avantaj al telefonului este faptul ca poate fi utilizat cu usurinta folosinf o singură mâna, spre deosebire de modelele mai mari a caror folosire poate deveni anevoiasa in anumite situatii (ca de pilda in aglomeratia de la orele de varf din mijoacele de transport in comun, aceasta fiind doar o potentiala situatie in care un telefon mare poate fi dificil de manipulat)

O noutate a acestui model este faptul ca butonul de home a primit funcţie Touch ID ce permite citirea amprentei posesorului, un element ce poate ajuta la o deblocare mai rapida a telefonului.

Ca și la modelul 5S sticla din care este fabricat ecranul are un invelis de protectie oleofob cu actiune anti-amprente. Cu toate acestea, se recomanda totusi aplicarea unei folii de protectie pentru a se asigura ca telefonul este in relative siguranta in cazul unor potentiale socuri ce s-ar putea altfel solda chiar si cu inlocuire display iphone SE.

Apple nu a făcut exceptie nici la camera foto, care este de asemenea de calitate superioara, ca si in cazul 6S: are 12 MP, iar clipurile video pot fi înregistrate în formatul 4K. Telefonul este dotat si cu o cameră secundară de care din nefericire este de numai 1.2 MP, ceea ce poate reprezenta un dezavantaj pentru utilizatorii avizi ai acesteia.

In ceea ce priveste durata de viata a bateriei, dimensiunea telefonului nu reprezinta un impediment, aceasta permitand cel puţin o zi de utilizare în regim normal. Bineinteles, in cazul unei utilizari intensive, aceasta va avea de suferit, insa o baterie externa va poate oricand salva din astfel de situatii neplacute, cu conditia sa va asigurati ca aceasta este permanent incarcata si la indemana.

In concluzie, iPhone SE poate fi o alegere potrivita pentru cei ce prefera telefoanele de dimensiuni reduse, insa cu specificatiile modelelor mai puternice.

Share on Google Plus

Leave a comment