TOP 6 alimente bogate in aminoacizi

Știm cu toții importanța consumului de fructe, legume, carne slabă, pește, grăsimi sănătoase, proteine ​​pe bază de plante și cereale integrale, dar, atunci când vrei să pui masă musculară, este deosebit de important să te concentrezi asupra alimentelor bogate în aminoacizi esențiali. Cei 9 aminoacizi esențiali sunt blocurile de proteine ​​și, fără aceștia, nu puteți repara și întări musculatura.

Toate sursele de proteine, pe bază de plante sau animale, conțin aminoacizi esențiali. Cu toate acestea, cantitatea de aminoacizi esențiali din fiecare aliment variază.

Carnea, ouăle, lactatele și peștele sunt surse complete de proteine, deoarece conțin toți cei 9 aminoacizi esențiali. Soia, cum ar fi tofu sau laptele de soia, este o sursă populară de proteine ​​pe bază de plante, deoarece conține toate cele 9 amino-esențiale. Nucile, semințele, fasolea, mazărea și cerealele integrale sunt surse excelente de proteine, dar nu oferă suficient atunci când sunt consumate separat.   .

6 alimente bogate în aminoacizi esențiali

Carne slabă

Carnea slabă este o modalitate excelentă de a te asigura că primești proteine ​​și toți cei 9 aminoacizi esențiali. Carnea slabă de pasăre este bogată în aminoacizi esențiali și relativ scăzută în grăsimi saturate în comparație cu carnea roșie.

Pește

O sursă excelentă de aminoacizi esențiali și acid gras gras sănătos pentru inimă, Omega 3, se găsește în somon. Este un pește ușor de preparat, are un gust bun și te poate ajuta să îți limitezi șansele de a face un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Dar, dacă somonul nu este preferatul tău, peștele de toate tipurile conține tot atât de mulți micronutrienți esențiali și aminoacizii esențiali de care mușchii tăi au nevoie.

Lactate

Brânza de vacă, brânzeturile cu conținut scăzut de grăsimi și produsele lactate precum iaurturile pentru smoothie-uri au toți cei 9 aminoacizi esențiali, au un conținut ridicat de proteine, precum și vitaminele A, D, E, B12 și o sursă importantă de calciu.

Ouă

Ouăle conțin proteine ​​complete. Un ou conține toți cei nouă aminoacizi esențiali, necesari pentru a constitui o proteină completă, precum și vitaminele A, D, E, K B2, B6, B12 și minerale precum zinc, fier și cupru.

Leguminoase și fasole

Membrii familiei de leguminoase și fasole includ mazăre, năut, linte, soia, alune, boabe de rinichi fierte, fasole neagră, fasole garbanzo și edamame.

Toate sunt surse excelente de proteine ​​pe bază de plante, dar nu neapărat o bună sursă de aminoacizi esențiali.  Întrucât nu sunt proteine ​​complete – care conțin toți aminoacizii esențiali pentru a ajuta la combaterea pierderii musculare – este mai bine să combini leguminoasele cu cereale, cum ar fi Quinoa.

Quinoa este un boabe super din motive întemeiate. Este unul dintre puținele alimente vegetale care au un conținut ridicat de proteine ​​și conține toți cei 9 aminoacizi esențiali, fiind în același timp bogat în fibre, magneziu, vitamine B, fier, potasiu, calciu, fosfor și multe vitamine.

Nuci și semințe

Migdale, nuci, macadamia, caju sau nuci braziliene sunt gustarea perfectă pentru când ești super ocupat și pe fugă. Semințele de tot felul, cum ar fi dovleacul și susanul, sunt de asemenea foarte bune pentru a stimula aminoacizii esențiali. Portabil și delicios, o mână de nuci înainte de a face exerciții fizice sau pentru a înlocui o gustare în timpul nopții te va ajuta să îți menții apetitul sub control.

Pentru a crește performanța exercițiilor fizice și pentru a ajuta la creșterea mușchilor, aminoacizii cu lanțuri ramificate (BCAA) sunt cei care stau la bază – în special leucină, izoleucină și valină. Le găsești în alimentele prezentate sau sub formă de suplimente cum ar fi Platinium Amino 6700 – Suplimente aminoacizi.

Share on Google Plus

Leave a comment