Solutiile de curatare pentru lentile tin departe bacteriile

Curatarea lentilelor de contact este un procedeu foarte important care tine departe bacteriile si impuritatile, astfel incat sa nu te alegi cu boli oculare, mai ales cu infectii gen conjunctivita, care este destul de periculoasa, mai ales cea bacteriana.

Purtarea lentilelor de contact nu presupune mari efortui, insa acestea trebuie sa fie foarte bine intretinute, astfel incat sa nu te pui in pericol. Solutiile de ingrijire pentru lentile nu numai ca tin departe microbii, dar le si ajuta sa se pastreze, atat timp cat se afla in termen de valabilitate. Nu trebuie sa porti niciodata lentile de contact care au expirat, ca sa nu iti pui sanatatea in pericol.

Lentilele, pentru o privire clara

Lentilele de contact iti ofera o privire clara, sunt ideale pentru ca te ajuta sa tratezi anumite afectiuni, precum miopia, dar le poti purta si daca vrei sa iti schimbi culoarea ochilor. Astfel nu au doar o utilitate oftalmologica, ci si de ordin estetic.

Cum cureti lentilele cu solutiile de curatare?

Ca sa cureti lentilele, trebuie sa le pui in solutia special conceputa pentru acest lucru. Iniante sa te apuci sa le cureti este foarte important sa te speli bine pe maini, cu apa si sapun, ca sa elimini orice urma de bacterii si de impuritati. Nu tine lentilele cu unghiile, pentru ca risti ca acestea sa se strice!

Tine cont si de faptul ca fondul de ten si cosmeticele nu trebuie sa vina in contact cu lentilele. Astfel, scade riscul ca acestea sa se contamineze. Intotdeauna, cand iti pui lentilele, ia in mana o singura lentila, pentru ca este usor de manevrat si eviti astfel orice accident.

Cand pui lentila este bine sa tii privirea indreptata in sus, iar cu o mana sa tii ridicata pleoapa superioara, apoi pe cea inferioara. Daca simti disconfort, acesta va trece in cateva secunde dupa ce lentila se fixeaza bine pe suprafata corneei.

Share on Google Plus

Leave a comment