Sfaturi utile pentru apeluri video

Asigurati-va un contact vizual si amintiti-va ce inseamna ca va uitati la camera. Toate aceste sfaturi sunt bune si pentru Money Studio videochat.

Utilizati aceeasi pozitie buna pe care ati folosi-o in timpul unui interviu in persoana. Evitati sa faceti o multime de gesturi de mana – chiar si cu o conexiune excelenta la Internet, poate exista un timp de intarziere, iar gesturile de mana pot intepeni pe ecran.

Procesul de interviu video

Compania selecteaza candidatii pentru interviuri video.

Aranjamentele pentru un interviu sunt programate – la domiciliu cu propriul tau webcam, un birou al companiei, o locatie in afara amplasamentului cu o configuratie webcam sau prin intermediul unui webcam trimis solicitantului.

Un tutorial va furniza instructiuni despre camera web si despre interviu.

Vor fi 10-15 intrebari legate de locul de munca pe care compania il angajeaza.

Solicitantul va avea 30 de secunde pentru a citi intrebarea si doua minute pentru a raspunde.

In afara de faptul ca nu va intalniti personal in interviu, procesul de interviu va fi acelasi cu un interviu in persoana.

Obiectivul intervievatorului (pentru a examina candidatii pentru ocuparea fortei de munca) este acelasi. Veti fi intrebat acelasi tip de intrebari cu interviu. De asemenea, fii pregatit sa pui intrebari, de asemenea.

Daca nu sunteti sigur despre modul in care se desfasoara interviul, este bine sa intrebati intervievatorul cum faceti.

Ceea ce este cel mai important este sa consideri ca acest tip de interviu este la fel de important ca si cum ai fi intalnit intervievatorul in biroul lui.

Valoarea, atat pentru dvs., cat si pentru managerul de angajare, este echivalenta, iar intervievarea cu succes, cu toate acestea are loc, este cheia angajarii.

Ce asteapta Angajatorii sa vada

Ce vor angajatorii sa vada atunci cand examineaza videoclipurile de la candidatii pentru angajare?

Raspundeti la intrebarile adresate, nu la intrebarile pe care le-ati invatat. Angajatorii de recrutare  doresc sa stie ca puteti face treaba necesara, astfel ca pun intrebari specifice.

Un videoclip este o modalitate mai rapida de a le solicita intervievatilor informatii comparativ cu aplicatiile traditionale, deci nu le dati un motiv sa se razgandeasca.

Aratati-va creativitatea. In raspunsurile dvs., relationati o experienta care demonstreaza modul in care puteti efectua munca necesara. Daca aplicati pentru a fi bucatar, de exemplu, inregistrati-va raspunsurile in bucatarie in timp ce pregatiti un fel de mancare.

Fiti prezenti. Asigurati-va ca sunteti imbracati si ingrijiti in mod corespunzator si exersati-va raspunsurile, astfel incat sa aveti cea mai buna reprezentare a dvs. insiva posibil.

Videoclipurile reprezinta o modalitate excelenta de a se evidentia celorlalti solicitanti care isi reiau doar aplicatiile pe hartie sau textul online. Cele mai bune videoclipuri sunt redirectionate si repetate de mai multe ori.

Aveti un CV si o aplicatie pregatita. Video-ul poate sa va aduca piciorul in usa, dar materialele standard inca se folosesc la un moment dat in proces. Asigurati-va ca experientele si cele mai bune puncte corespund cu ceea ce spuneti in videoclip.

Putine lucruri din viata pot fi mai stresante decat un interviu de angajare. In timp ce majoritatea sunt inca efectuate personal, multe dintre ele au loc acum pe Skype sau alte programe de chat video.

Desi un chat video face posibila intalniri cu un manager de angajare fara a fi nevoit sa calatoreasca, el poate adauga, de asemenea, stresuri proprii.

Cu pregatirea, insa, un interviu video de chat poate fi o modalitate eficienta de a invata despre un potential angajator si de a va aduce la usa.

Share on Google Plus

Leave a comment