Sfaturi pentru cumpararea scaunului de birou potrivit

Atat scaunele ergonomice, cat si cele fixe sunt disponibile intr-o gama larga de modele pentru birou pe inegal.ro, indiferent daca esti acasa sau la serviciu.

Deoarece durerile de spate reprezinta unul dintre cele mai importante motive pentru care personalul isi pierde din abilitati si entuziasm la locul de munca, cumpararea scaunului adecvat de birou este esentiala pentru a ajuta la reducerea disconfortului de lucru la birou din cauza durerilor de spate.

Inaltime

La birou, inaltimea potrivita a scaunului este o consideratie esentiala. Majoritatea scaunelor de birou concepute pentru utilizare la birouri includ reglarea inaltimii ca dotari standard. Gama reala de ajustare poate varia intre diferitele marci si modele de scaune.

Inaltimea reglabila ar trebui sa ofere confort atat pentru cei scunzi cat si pentru cei inalti de statura prin obtinerea nivelului potrivit de inaltime atunci cand se lucreaza la birou.

Suport pentru spate

Spatarul de sprijin poate varia pentru a putea oferi confortul optim la persoane diferite. Unora le place spatele rigid, in timp ce altora le place un spate flexibil care le permite sa se sprijine in confort. Mai mult, unele persoane necesita sprijin lombar, in timp ce altele nu. Aceste variante trebuie luate in considerare in selectarea scaunului potrivit pentru mediul de birou.

Sunt disponibile scaune de birou care pot avea spatarul reglabil sau fix. La fel cum suportul pentru spate poate fi modificat, multe scaune de birou permit ajustarea suplimentara a zonei lombarei pentru confortul fiecarui lucrator.

Brate de sprijin

La fel ca in cazul suporturilor de spate, diferiti utilizatori au preferinte diferite. Unora nu le plac scaunele cu suporturi pentru brate, in timp ce altora le sunt nefolositoare daca nu le au. Pentru acei utilizatori care isi sprijina bratele in timp ce stau pe scaun, preferinta inaltimii suportului de brate fata de scaun difera, la fel si modul de reglare laterala, asa ca este important ca acestea sa fie reglabile.

Finisaje

Scaunele de birou au o serie de culori si finisaje diferite. Finisajele obisnuite disponibile includ materiale precum piele, panza si plasa. Fiecare dintre acestea au propriile beneficii, dar alegerea finala va fi in functie de preferintele fiecaruia. Decorul biroului va oferi adesea un indiciu cu privire la finisajele scaunului.

De exemplu, un finisaj din piele alba ar putea fi mai potrivit pentru un birou elegant, cu podea din lemn, decat un scaun dintr-o carpa gri inchisa.

Alte tipuri de scaune

Cele mai multe medii de birouri moderne pot include zone de intalnire sau camere unde lucratorii se pot intruni in jurul unei mese si nu la un birou individual. Nevoile de locuri din aceste zone vor fi diferite fata de cele pentru birou.

Majoritatea salilor de intalnire sunt mobilate cu scaune fixe. Daca sala de sedinte este probabil utilizata in scopuri diferite, cu siguranta are nevoie de un numar variabil de scaune.

Zona de receptie

Zona de receptie este locul in care vizitatorii vor primi primele impresii despre companie. Sedintele incomode sunt putin probabil sa ofere o impresie favorabila! In concluzie, trebuie acordata atentie deosebita zonei de relaxare a vizitatorilor la receptie, cat si in mediul de lucru al angajatilor, iar alegerea scaunelor potrivite joaca un rol important.

Share on Google Plus

Leave a comment