Sfaturi din partea Autoritatii Nationale Fitosanitare pentru agricultorii de pretutindeni

Exista o multime de informari venite din partea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara, pe care orice fermier ar trebui sa le stie. Multe dintre ele se refera la utilizarea in siguranta a produselor fitosanitare.

Astfel, orice fermier ce lucreaza cu produse fitosanitare si de protectie a culturilor trebuie sa stie ca:

  • Se recomanda doar aplicarea produselor de protectie a plantelor omologate in Romania;
  • Trebuie aplicata gestionarea integrata a organismelor daunatoare prin respectarea anumitor principii de baza mentionate in Anexa 3 din OUG nr. 34/2012;
  • Se utilizeaza intotdeuna echipament individual de protectie pe tot parcursul aplicarii produselor fitosanitare si de protectie a culturilor. Si atunci cand se realizeaza manipularea, depozitarea, diluarea si amestecarea produselor de protectie a plantelor este necesara utilizarea echipamentului. Tot neaparat necesar de purtat este acest echipament si cand se realizeaza curatarea echipamentelor folosite la aplicare.

Cum folosesti responsabil produsele fitosanitare?

Magazinul online de produse fitosanitare nuoricum.ro este un reper pentru agricultorii de pretutindeni. Fiecare produs in parte este instotit de indicatii privind folosirea responsabila. Precum si expertii in domeniu atesta, se recomanda:

  • Evitarea contaminarii apei de suprafata sau a solului cu produse fitosanitare;
  • Evitarea amestecarii produselor fitosanitare pe langa un curs de apa;
  • Efectuarea periodica a unor controale tehnice, dar si a etalonarilor echipamentelor prin care se aplica produsele fitosanitare;

Aici mai putem adauga, in final si eliminarea deseurilor de ambajale si a solutiilor de protectie intocmai cum reglementarile privind deseurile periculoase prevad.

Exista atat de multe indicatii cu privire la utilizarea si aplicarea produselor fitosanitare pe care orice agricultor ar trebui sa le cunoasca. Dupa cum s-a enuntat si anterior, produsele fitosanitare de pe nuoricum.ro au pe ambalaj o multime de indicatii utile cu privire la utilizare, aplicare si depozitare.

Agricultorilor, fie experti in domeniu, fie la inceput, le este recomandat sa aleaga cu grija produsele fitosanitare si sa nu incerce sa le inlocuiasa cu cele contrafacute. In plus, in cazul in care doza recomandata nu este respectata, orice cultura stropita cu un anumit produs fitosanitar poate pieri sau isi poate intrerupe brusc evolutia.

In cadrul magazinului online nuoricum.ro se regasesc si o multime de seminte de legume, dar si produse si accesorii pentru sere si solarii. Accesand magazinul online vor regasi cei interesati toate produsele disponibilie, dar si informatii exacte despre fiecare in parte, alaturi, bineinteles, de informatii ce privesc transportul acestora.

Share on Google Plus

Leave a comment