Se apropie sezonul de incalzire – pregatiri necesare

Doar cateva saptamani au mai ramas pana in sezonul in care pornim centralele pentru a ne garanta confortul termic in locuinta, iar in aceasta perioada toata lumea cauta sfaturi si recomandari pentru un sistem de incalzire cu randament bun si costuri reduse.

Temperaturile scad tot mai mult de la o zi la alta, iar astfel un articol cu sfaturi despre pregatirile necesare pentru un sezon de incalzire fara probleme este mai mult decat bine venit.

In cazul centralelor pe gaz, pregatirile sunt usor de realizat. De regula, o aerisire a caloriferelor este mai mult decat suficienta. Alte sisteme de incalzire, precum centrala termica pe lemne, necesita insa mult mai multa atentie.

Casa ta este pregatita de noul sezon?

Este imposibil sa obtii costuri cat mai bune pentru incalzire, atata timp cat casa ta nu este pregatita de sezonul rece. Nici macar cea mai buna centrala pe lemne Stropuva nu va reusi sa iti ofere un randament excelent, atata timp cat caldura se pierde foarte usor.

Inca mai exista timp pentru a face lucrarile necesare astfel incat casa ta sa pastreze caldura in interior cat mai mult timp. Inainte de toate, izolatia termica este cea mai importanta. Ar trebui folosite doar materiale de cea mai buna calitate iar lucrarea ar trebui realizata doar de profesionisti.

Foarte multa caldura se pierde pe la geamuri si usi atunci cand acestea sunt vechi si nu foarte bine izolate. De aceea ar trebui sa iei in calcul investitia in geamuri noi si usi care iti pastreaza caldura in casa. Chiar daca investitia poate parea costisitoare initial, iti vei recupera foarte rapid banii prin economiile pe care le vei face pentru incalzire.

Alege solutia potrivita pentru incalzire

Confortul este foarte important in sezonul rece, iar de aceea este necesar un sistem de incalzire care sa ti-l ofere. Nu vorbim numaidecat despre confortul termic, deoarece intr-o oarecare masura orice sistem de incalzire iti va oferi caldura. Importante sunt costurile cu care vin la pachet dar si lucrarile de intretinere pe care trebuie sa le faci.

In cazul in care doresti sa iti incalzesti locuinta folosind combustibil solid, recomandarea noastra este sa alegi un cazan care poate folosi mai multe tipuri de combustibil. Mai exact, este recomandata alegerea unui cazan care poate folosi nu numai lemne de foc, ci si carbuni sau peleti. Astfel, vei putea alege mereu cea mai avantajoasa solutie pentru incalzire, fiind garantate astfel economiile si randamentul ridicat.

Este posibil sa ai deja un sistem de incalzire pe care nu iti propui sa il schimbi prea curand. In acest sens, va trebui sa te asiguri ca acesta este pregatit sa iti ofere caldura in sezonul rece. Mai exact, alege serviciile unui instalator de verificare a centralei si a elementelor acesteia, pentru a putea descoperi eventuale defectiuni care te-ar putea lua prin surprindere atunci cand te astepti mai putin.

Iar daca nu ai efectuat deja lucrarile de curatire a centralei la sfarsitul sezonului de incalzire, ar trebui sa le faci acum. Alege sa cureti si cosul, iar astfel vei scapa de foarte multe griji si totodata vei asigura centralei cele mai bune conditii de functionare.

Share on Google Plus

Leave a comment