Sa repari sau sa inlocuiesti parbrizul masinii?

WHACK! O piatra tocmai a sarit pe parbrizul tau, lasand in urma sa o fisura care iti sta chiar in fata. Nu numai ca iti obtureaza vizibilitatea, dar daca vor cadea si alte pietre pe parbrizul tau, exista sansa ca aceasta fisura sa se intinda pe intreaga suprafata, lasand in urma un parbriz spart.

Cand vine vorba de siguranta vehiculului, a avea un parbriz curat este de o importanta foarte mare. Daca un parbriz este deteriorat sau instalat incorect, aceasta ar putea sa iasa din locul sau si sa creeze probleme, lucru care ar putea fi fatal.

Daca parbrizul masinii tale este vechi sau deteriorat, trebuie sa rezolvi cat mai repede aceasta problema, atat pentru siguranta ta, cat si cea a pasagerilor.

Cele mai multe parbrize sunt alcatuite din doua foi de sticla separate printr-un strat de plastic laminat. Aceste ferestre sunt proiectate pentru a rezista stresului si impactului ridicat si pot ramane relativ intacte chiar daca masina ta este deteriorata sau a fost implicata intr-un accident.

De asemenea, parbrizul ofera suport structural pentru masina ta, ceea ce inseamna ca acoperisul vehiculului tau se poate prabusi daca parbrizul tau este instalat in mod necorespunzator sau daca este deteriorat.

Indiferent de cauza, este important sa repari sau sa inlocuiesti parbrizul dupa ce a fost deteriorat, pentru a te asigura ca situatia nu devine si mai rea. Indiferent daca ai nevoie de o mica reparatie sau de inlocuirea intreaga a parbrizului, iata ce trebuie sa stii despre un parbriz deteriorat.

Cand se repara si cand se inlocuieste?

Vestea buna este ca micile fisuri pot fi reparate de un profesionist. Daca fisura poate fi acoperita de o moneda de 50 de bani, atunci putem spune ca parbrizul se poate repara. Cu toate acestea, daca fisura se afla direct pe linia de observatie a soferului, pe sticla exista mai mult de trei fisuri sau deteriorarea se afla la marginea parbrizului, acesta ar trebui inlocuit mai degraba decat reparat.

De asemenea, retine faptul ca unele service-uri nu pot repara orice fisura care apare direct in linia de vizibilitatea a conducatorului auto. Deoarece procesul de reparare poate lasa distorsiuni minore in sticla, unele service-uri prefera sa inlocuiasca parbrizul in loc sa compromita vizibilitatea soferului. Dintre acestea amintesc Master AutoGlass, o echipa de specialisti la care poti apela oricand cu incredere.

Parbrizul serveste ca o componenta structurala importanta in multe vehicule, si contribuie la forta generala a masinii, de aceea este important sa repari fisurile inainte ca acestea sa creasca in dimensiune iar parbrizul necesita inlocuire completa.

Repararea sau inlocuirea parbrizului depinde de dimensiunea, locul si gravitatea pagubei. Majoritatea service-urilor pot repara fisuri de dimensiuni medii si crapaturi de pana la trei centimetri. Orice fisura mai mare de atat necesita inlocuirea.

Indiferent de marimea si locatia crapaturii, este recomandat ca intotdeauna sa repari repede. Daca astepti ceva timp pentru a repara, zona afectata ar putea fi acoperita de murdarie, afectand si mai tare procesul de reparatie.

In cele din urma, tine minte ca daca parbrizul a fost lovit destul de tare, ar trebui salvat prin inlocuire. Iar daca ajungi in aceasta situatie, Master AutoGlass te poate ajuta: pentru fiecare lucrare de inlocuire parbrize suceava, compania ofera calitate, profesionalism si dedicare. Fiecare lucrare este asigurata de garantie, indiferent de natura reparatiei sau de clientul care face solicitarea.

Share on Google Plus

Leave a comment