Proprietatile si beneficiile masajului de relaxare

Traim intr-o perioada in care munca, respectarea unui program fix sunt lucruri de care nimeni nu este scutit. Toate acestea, plus stresul cauzat de sarcinile si proiectele care trebuie indeplinite intr-un termen limita creeaza o serie de efecte asupra organismului nostru.

Din fericire, exista si suficiente variante de prevenire si de relaxare a organismului nostru, cea mai importanta dintre aceastea fiind masajul de relaxare.

Daca si la tine se intampla ca prima alegere pentru a te destinde dupa o zi mai grea de munca este aceea de te indrepta catre un salon de masaj de relaxare Bucuresti, vei fi incantat sa afli ca acestea aduc o serie de beneficii importante asupra sanatatii tale. Ele nu sunt putine la numar si vizeaza nu doar starea de sanatate fizica, ci si cea psihica. Iata despre ce este vorba:

  1. Imbunatateste aspectul pielii

Daca iti doresti o piele sanatoasa si frumoasa, este timpul sa uiti de vizitele la saloanele de infrumusetare, intrucat masajul de relaxare asigura si aceasta functie cu succes.

Rezultatele devin vizibile chiar de la prima sedinta, avand posibilitatea de a te bucura de un aspect estetic mai ferm, intrucat efectele sale se centreaza asupra imbunatatirii circulatiei sangelui, fapt ce determina in plan concret o elasticitate a pielii si o oxigenare a tesuturilor.

  1. Combatele simptomele depresiei si anxietatii

Mai multe studii de specialitate au descoperit ca pacientii suferinzi de probleme de natura psihica sau emotionala care au apelat la serviciile de terapie prin masaj au inceput sa se simta mai fericiti si mai relaxati, iar nivelul de stres sa scada.

Din acest motiv, masajul de relaxare este considerat o metoda foarte eficienta nu doar in tratarea unor afectiuni fizice, ci si psihice. Daca te confrunti cu o perioada mai putin favorabila din punct de vedere emotional, ai putea folosi masajul ca terapie complementara, asociata si altor modalitati practice de tratament.

  1. Te ajuta sa dormi mai bine

Insomniile au devenit o alta problema destul de frecvent intalnita la nivel national si nu numai, fiind si cauza a producerii unor afectiuni destul de grave. Masajul de relaxare s-a dovedit a fi benefic pentru calmarea nou-nascutilor, avand aceleasi efecte si asupra adultilor, reducand starea de oboseala fizica sau mentala. Daca suferi de insomnii sau alte tulburari ale somnului poti apela cu incredere la aceasta terapie.

  1. Amelioreaza migrenele

Tot in urma studiilor de specialitate s-a ajuns la concluzia ca este necesara o singura sedinta de masaj pentru a reda efecte benefice asupra pacientilor care sufera de migrene cronice. Fie ca faci parte din aceasta categorie sau ai doar dureri ocazionale, o sedinta de masaj de relaxare iti va fi de folos.

  1. Imbunateste postura

Cei care obisnuiesc sa adopte o postura gresita, ar trebui ca macar o singura data pe saptamana sa adopte o sedinta de masaj de relaxare. Aceasta terapie prin masaj ajuta la eliminarea durerilor de spate, detensioneaza muschii suprasolicitati de-a lungul unei zile si sustine adoptarea unei posturi corecte.

  1. Stimuleaza memoria si concentrarea

Este absolut firesc ca in anumite momente sa simti ca nu mai ai aceeasi putere de concentrare si ca uiti unele detalii, indiferent ca sunt mai mult sau mai putin importante. In general, ele pot fi cauzate de stres, iar ceea ce te poate ajuta consta in orientarea catre o sedinta de masaj, imbunatatind astfel functia cerebrala si ajutandu-te sa dai un randament mai bun.

Acest tip de masaj este util tuturor persoanelor care sunt in cautarea unei modalitati eficace de relaxare si a redarii unei stari de bine. Indiferent de miturile care planeaza asupra sa, cu privire la contraindicatii sau alte aspecte, specialistii au demonstrat ca efectele sale sunt esentiale corpului uman si determina o buna armonie a functiilor nervoase.

Share on Google Plus

Leave a comment