Programe de recuperare fisiere

Ar putea vreun program de recuperare sa readuca orice ai sters vreodata?
Pe scurt raspunsul este nu, dar lucrurile sunt un pic mai complicate decat atat. Poate ca vei fi surprins sa afli, insa informatiile dintr-un fisier, de exemplu, nu se indeparteaza de fapt atunci cand sunt sterse. Sistemul de fisiere, care este ca un indice care tine evidenta pieselor unui fisier, pur si simplu marcheaza zonele care contineau fisierul ca pe un spatiu liber pe care sistemul de operare il poate suprascrie cu date noi.
Cu alte cuvinte, coordonatele harta care au continut locatia fisierului sunt eliminate din index, facand in mod esential dosarul invizibil pentru sistemul de operare si deci si pentru tine. Desigur, invizibil, este foarte diferit de ceva disparut pentru totdeauna, ceea ce este o veste grozava.
Un program de recuperare a fisierelor functioneaza prin exploatarea faptului ca, in timp ce directiile dintr-un fisier real sau nu lipsesc, atata timp cat acel spatiu fizic nu a fost suprascris de ceva nou, el poate fi recuperat.
Deci, acum ca stii mai multe despre cum functioneaza, am putea raspunde mai bine la intrebarea: poate un program de recuperare fisiere a fi de natura sa readuca in calculator orice ai sters vreodata, avand in vedere ca cel putin o parte a spatiului fizic ocupat de acele fisiere sterse au fost probabil suprascrise cu fisiere noi.

Share on Google Plus

Leave a comment