Pantalonul de dama, expresia libertatii femeilor

Minimalizarea hainelor de dama si aparitia primilor pantaloni purtati de femei a fost, se poate spune, modul prin care femeile si-au etalat public libertatile obtinute cu greu. Asta se intampla insa in societatile occidentale, in multe tari din restul lumii femeile inca si astazi sunt exploatate si lipsite chiar si de minime drepturi.

Pantalonii de dama sunt expresia unor drepturi si libertati care acum 200 de ani erau ceva de neconceput. Dar una dintre liberati este si cea a comoditatii. Pentru ca, a purta pantaloni, este confortabil si lasa loc liberatii de miscare mult mai bine decat o rochie sau o fusta. Revolutia pantalonilor a inceput o data cu aparitia blugilor, apoi a continuat cu aparitia pantalonilor mulati.

Nu exista femeie occidentala care sa nu aiba in garderoba una sau mai multe perechi de pantaloni. Acest obiect vestimentar a cunoscut si inca mai cunoaste se pare atat de multe feluri de a fi croit si cusut incat poti imbraca populatia unei tari intregi in mod diferit.

Avem pantaloni de zi, pantaloni de purtat in casa, pantalon de pijama, pantaloni pentru iesit in oras, pantaloni office pentru femei Otto Hermann pentru mers la serviciu, dar si pantaloni de iesit in club sau pantaloni de seara.

Mai adaugam pantaloni de scandal cu care se poate merge la o petrecere, pantaloni de mers in excursie, pantaloni de schi, scurti sau lungi, treisferturi, pescaresti, pantalon salopeta, pantaloni disco pentru dans, pantaloni de balet, pantaloni cu dunga, evazati sau tip pana, pantaloni bufanti de calarie sau de mers pe bicicleta, pantaloni tip salvari sau pantalon fusta. Pantalonii pentru birou pot fi asortati cu sacouri pentru femei de la Otto Hermann.

Largi sau stramti, pantalonii au devenit preferatii femeilor, mai ales ca unii dintre ei fie ca ascund anumite asa zise defecte fie ca pun in evidenta silueta intr-un mod atractiv.

Oricum ar fi, pantalonii de dama de la https://www.ottohermann.com ofera o lejeritate si un confort sporit si pot si asortati cu alte obiecte vestimentare pentru toate ocaziile si evenimentele la care se participa.

Iata cum un obiect vestimentar care astazi a devenit atat de banal poate duce cu el atat istorie fara insa ca nimeni sa se mai preocupe de asta. Pai, cine naiba se mai gandeste cum au aparut primii pantaloni de dama si, mai ales, de ce? Nimeni.

La cat este de obisnuit si de firesc ca femeile sa poarte pantaloni, istoria acestuia nu mai are nici o importanta. Poate doar pentru muzeografii pasionati de moda si de istoria modei, ori pentru colectionarii unor reviste de moda vechi in care se prezentau pantalonasii cu dantele ce se purtau pe sub fustele mari si largi.

Share on Google Plus

Leave a comment