Motorul potrivit pentru fiecare aplicatie – criterii de selectie

Fiecare aplicatie tehnologica existenta la ora actuala are la baza functionarii sale un motor, special proiectat pentru a se plia pe caracteristicile sale specifice, astfel incat sa ii asigure functionarea si integritatea. Ca orice lucru material insa, si motoarele din dotarea echipamentelor, a masinariilor si dispozitivelor diverse intalnite la ora actuala peste tot in jurul nostru sunt predispuse defectiunilor.

In momentul in care moare inima acestora – motorul electric, solutia o reprezinta inlocuirea acestuia cu unul identic. Desigur, aceasta masura este o posibilitate numai in anumite cazuri, acolo unde aplicatia in cauza nu a fost afectata, ci doar motorul propriu zis s-a defectat.

Daca te afli in aceasta situatie si cauti o sursa de incredere din care sa achizitionezi motorul potrivit pentru un anumit echipament, inainte de asta trebuie sa fii in tema legat de cateva aspecte importante.

Trebuie sa constientizezi ca nu orice motor va fi potrivit si de multe ori nici chiar cele destinate aceluiasi scop nu iti vor putea oferi functionarea dorita. Este necesar sa alegi motorul electric in functie de:

Caracteristicile aplicatiei si a motorului care s-a defectat

Daca aplicatia in cauza era una de tip industrial, atunci cautarea ta va viza strict gama de motoare electrice pentru aplicatii industriale, spre care te va ghida un specialist in domeniu, respectiv reprezentantul magazinului pe care l-ai ales.

Este important ca fiecare caracteristica sa corespunda cu nevoile ca sa nu exista riscul de nepotrivite, fapt ce va influenta negativ functionarea. Daca mediul de lucru este unul special, la fel trebuie sa fie si motorul, sa dispuna de protectii speciale, daca sunt conditii care impun acest lucru.

Poate fi vorba despre temperaturi extreme, despre medii cu potentia coroziv, definite de umiditate, de praf. Gandeste-te ca daca motorul nu este dotat cu protectia necesara nu va fi nevoie de mult pentru a se defecta.

De asemenea, vei acorda atentie unor factori precum puterea motorului, intrucat fiecare aplicatie in parte ruleaza la o anumita putere. Din nou, aceasta nu poate fi mai mare, respectiv mai mica decat cea necesara pentru ca in ambele cazuri functionarea va fi una deficitara.

Turatia este un alt factor de influenta majora vizavi de alegerea motorului electric. Care este aceasta vei afla fie prin cateva calcule specifice, fie cu ajutorul unui cunoscator, expert in domeniu. Niciodata sa nu alegi cu aproximatie pentru ca rezultaltele ar putea avea de suferit.

Nu in ultimul rand, tin de accentuez cat de important este sa cumperi motorul produs de un brand cunoscut, de incredere. Nici nu se pune problema sa accepti o astfel de tranzactie daca nu ti se ofera si garantie pentru produs. Este cea care certifica in fapt calitatea motorului.

Costurile sunt in principiu influentate de calitate, deci poti avea partial si acest detaliu ca reper. Vin si cu o recomandare – www.bmes.ro. Este un magazin in cadrul caruia vei gasi un portofoliu complex, reprezentat de game variate de motoarele electrice, cu posibilitatea de adaptare dupa caracteristicile aplicatiei. Legat de asta gasesti mai multe informatii pe site.

Share on Google Plus

Leave a comment