Motivele pentru care sa te prezinti la un cabinet stomatologic in Iasi

Ingrijirea danturii a devenit astazi o necesitate, poate mai mult decat in anii trecuti, cand oamenii se prezentau la medicul dentist doar in momentul aparitiei unor dureri sau afectiuni grave. Astazi, romanii incep sa constientizeze din ce in ce mai mult nevoia unei danturi sanatoase, in conditiile in care, de ingrijirea acesteia depind si alte functii ale organismului.

Se stie ca afectiunile dentare si ale cavitatii bucale, in general, pot conduce la alte boli si afectiuni, ce pot ataca sistemul digestiv, excretor si chiar cardiovascular. Prin urmare, sintagma „ai grija ce mananci” se poate transforma foarte usor in „ai grija cum mananci”, de aceasta depinzand sanatatea intregului tau organism.

Acesta este motivul pentru care din ce in ce mai multi aleg sa mearga la un cabinet stomatologic Iasi sau in oricare alt colt al tarii, pentru tratarea afectiunilor orale si, mai mult, pentru prevenirea aparitiei acestora. Care sunt insa cele mai frecvente cauze pentru care sa te prezinti la un cabinet stomatologic Iasi? Vom vedea in randurile ce urmeaza.

Tratarea cariilor si a afectiunilor gingivale

Primul simptom care ne poate da de gandit ca avem nevoie de un consult la un cabinet stomatologic este legat de aparitia unor sensibilitati sau dureri ale dintilor. Astfel, simplul disconfort aparut atunci cand muscam dintr-un mar, cand ingeram mancaruri calde sau reci, ne poate da de gandit ca avem o anumita sensibilitate si trebuie sa ne prezentam la consult.

Aici, in urma unei examinari amanuntite, medicul va putea pune un diagnostic corect, care sa ne fereasca de alte afectiuni viitoare si agravarea lor. Nu stim niciodata ce se ascunde in spatele unei astfel de sensibilitati. Poate fi o carie mica sau, dimpotriva, o simpla crapatura in cmaltul dintilor, care se poate transforma usor in carie sau infectie, in cazul in care este netratata.

De asemenea, atunci cand apar dureri majore, este cazul sa ne gandim deja la o infectie, caz in care am putea avea nevoie de un tratament cu antibiotic pentru stoparea acesteia, urmat de interventii mai complexe, precum extragerea nervului si sigilarea dintelui afectat.

Implant la cabinet stomatologic Iasi

Sunt insa si situatii in care prezenta la cabinet stomatologic Iasi poate fi generata de afectiuni mult mai grave si interventii complexe. Asa stau lucrurile in cazul persoanelor a caror dantura nu mai suporta tratarea, care au suferit diverse extractii in trecut, iar acum au nevoie de recapatarea zambetului. Pentru acestea exista astazi disponibil implantul dentar, care beneficiaza de tehnologii inovative, capabile sa redea danturii tale forta si frumusetea initiale.

Share on Google Plus

Leave a comment