Merita sa dai banii pe o imprimanta profesionala?

Cu totii petrecem ore in sir lucrand la computer, dupa care dorim sa transmitem fisierele sefului sau colegului de munca. De multe ori insa, lucram si acasa, iar a doua zi trebuie sa pregatim un raport pe care il punem pe masa sefului.

Pentru aceasta, avem nevoie de o imprimanta. Iar aceasta operatiune vedem ca se repeta zi de zi. Se merita sa dam banii pe o imprimanta? Iar daca da, ce fel de imprimanta alegem? Una simpla, ieftina, care sa ne indeplineasca nevoile de baza, ori una profesionala, care sa permita mai multe operatiuni?

Stabileste fluxul de materiale tiparite

In oricare dintre aceste situatii, este indicat sa stabilim fluxul de materiale pe care dorim sa le imprimam. Daca avem de listat doar niste tipizate, din cand in cand, atunci achiztia unei imprimante nu este o decizie care sa ne avantajeze. In primul rand, trebuie luate in considerare costurile cu achizitia imprimantei, dar si cele cu consumabilele.

In acest caz, sunt situatii in care imprimantele sunt foarte ieftine, in vreme ce cartusul imprimantei, mai ales daca este si color, costa mai mult decat dispozitivul in sine.

Unde mai pui si faptul ca, la o folosire defectuoasa, cartusul poate consuma una dintre culori, iar atunci cand ai nevoie de imprimanta, aceasta te lasa balta. Acesta este motivul pentru care putem alege un centru de inchirieri imprimante.

Ai nevoie de imprimare pe hartie fotografica

Sunt insa si cazuri in care chiar avem nevoie de o imprimanta si nu de una oarecare, ci de una profesionala. Astfel, daca lucram in domeniul prelucrarii de imagini si al fotografiei, atunci trebuie sa ne gandim din start la o investitie ceva mai serioasa. O imprimanta care sa scoata imagini la calitate de hartie fotografica are niste costuri pe masura.

Aceasta face listari la rezolutie mare, iar pozele ies nepixelate, la fel ca la un atelier foto. Un astfel de dispozitiv poate ajunge insa si la cateva mii de euro. Prin urmare, daca stim ca livram fotografiile doar pe stick sau pe CD, achizitia unei astfel de imprimante nu este avantajoasa pentru noi.

In schimb, daca avem de listat frecvent imagini pe hartie fotografica, atunci apelarea la un centru de inchiriere imprimanta sau chiar achizitia uneia poate fi oportuna.

Sfatul nostru? Nu trebuie sa cadeti insa in capcana achizitiei unei imprimante de top in cazul in care nu lucrati la nivel profesional, ci o folositi doar ocazional, pentru mici materiale tiparite.

Share on Google Plus

Leave a comment