Margelele, paleta de culori din trusa cu gablonzuri

Fabricarea bijuteriilor care sa si le permita toata lumea a luat, de cativa ani, un avant infloritor. Ne referim aici la accesoriile handmade, in special a bijuteriilor din margele. Adica a gablonzurilor de tot felul. Ca este o brosa, un colier, o bratara, de cercei nu mai vorbim, de o diadema sau accesorii pentru par si cate si mai cate, toate aceste podoabe au la baza margelele. Si aceasta pentru ca ele aduc culoare si stralucire accesoriilor de tot felul.

Si numai lor, ci chiar si hainelor, vestimentatia brodata cu margele isi gaseste si astazi foarte multi admiratori care sa o cumpere si sa o poarte. Margelele sunt un mijloc foarte atractiv de a fabrica podoabe chiar si printre membrii triburilor din Africa, America sau alte tari de pe pamant. Cu cat margelele sunt mai colorate, cu atat sunt mai cautate. In tarile civilizate, prelucatorii podoabelor din margele au devenit designeri cu renume, aducand modele din ce in ce mai sofisticate pe podiumurile de prezentare. Trendul este dat de culori si marime deoarece diversitatea creatiei in acest domeniu nu are margini si se poate schimba chiar si de la o zi la alta.

Astfel ca, daca anul asta se poarta gablonzurile de dimensiuni mari, anul viitor s-ar putea sa fie cele mici la moda. Daca azi culoarea din trend este bleu turcoaz, maine s-ar putea sa fie rosu. Dar se stie ca, in ce priveste gablonzurile, nu trendul face sa se cumpere marfa, ci gustul fiecaruia pentru un model sau altul, pentru o culoare sau alta despre care fiecare crede ca i se potriveste. Daca o sa priviti atent, o sa remarcati de exemplu ca persoanele cu ochi albastri prefera cercei, bratari sau coliere cu pietre sau margele de culoare bleu turcoaz. Si asta deoarece cred ca le scot ochii in evidenta. Cine stie, poate chiar asa si este. Asadar, preferinta personala este hotaratoare in alegerea bijuteriei.

Pentru mestesugarii din acest domeniu, fie ei artisti plastici sau doar persoane cu talent pentru handmade lucrurile sunt un pic mai complicate daca ar fi sa le analizam in ce priveste trendul. Aici nu poti anticipa ce o sa le placa clientilor anul viitor.

Confectionarea gablonzurilor a devenit un stil propriu, foarte de personal. Iar margelele joaca un rol hotarator. Nu exista artist de gablonzuri in cutia caruia sa nu existe margele de toate culorile. De sticla, din pietre semipretioase, din plastic, din metal, din ceramica margelele sunt sursa de inspiratie pentru viitoarele coliere, viitorii cercei si alte podoabe ce vor impodobi, la fel cum acum mii de ani, impodobeau margelele din lut sau din os pe stramosii nostri.

Share on Google Plus

Leave a comment