Logodna, juraminte si inele

Inelul de nunta are un dublu scop: acesta simbolizeaza iubirea permanenta si angajamentul fiecarei parti. Inelul, o simpla banda de aur neted, fara pietre si gravuri, un singur cerc neintrerupt, face o fina aluzie catre o viitoare casnicie nealterata de conflicte sau probleme. Insa verigheta joaca, de asemenea, un rol foarte important in cadrul ceremoniei de nunta, servind ca obiect prin care este efectuata logodna in sine. Urmand cerintele mai mult tehnice decat religioase din cadrul slujbei de cununie, prezenta verighetei devine astfel cruciala in cadrul oricarei nunti.
In privinta achizitiei verighetelor, datoria apartine exclusiv mirelui. Este darul lui pentru viitoarea mireasa. De multe ori insa, rudele mirelui sau ale miresei participa la achizitionarea inelelor. In acest caz, inelele trebie sa fie daruite neconditionat tanarului mire inainte de nunta.
Potrivit kabbalah si traditiilor evreiesti, inelele de nunta ar trebui sa fie simple, din aur curat, fara alte podoabe. In unele cercuri insa, se obisnuieste sa se poarte un inel de argint, desi pietrele si inscriptiile nu sunt complet acceptate. Daca doreste, mirele poate oferi mai tarziu miresei un inel cu diamant pe care poate grava un mesaj. Acelasi lucru il poate face si tanara sotie.
Cele mai multe cupluri se logodesc in monetul in care barbatul ofera un inel iubitei sale. In unele cazuri, chiar ea este persoana care isi alege propriul inel, mai ales in cazul in care mirele nu este sigur de preferintele viitoarei sotii.
Unele cupluri decid sa se logodeasca chiar si in lipsa unui astfel de inel, cautand direct verighetele ca si set pentru doi si purtandu-le chiar si inainte de nunta.
Inelul de logodna simbolizeaza intentiile barbatului de a se casatori cu femeia iubita, iar ea va accepta acest inel numai daca este indragostita si vrea sa devina sotia celui care o cere. Acest inel este purtat pentru a spune tuturor ca ea este logodita si in niciun caz nu este disponibila pentru oricine altcineva.
Verigheta este cea care, de obicei, complimenteza inelul de logodna. Si foarte multe cupluri decid sa aleaga un set, adica doua inele identice de marimi diferite. Daca mireasa participa la procesul de sortare, cu siguranta ca va dori sa-si aleaga si verigheta, pentru a se potrivi si asorta inelului de logodna pentru a le putea purta impreuna dupa nunta. In cele mai multe cazuri, inelul de nunta nu este purtat pana cand nu se realizeaza ceremonia religioasa. Inelele de nunta sunt tinute intr-un loc sigur pana in ziua nuntii, cand cei doi si le vor pune pe deget unul altuia ca semn al daruirii complete.

Inele-de-logodna

Share on Google Plus

Leave a comment