Locuri in care poti sa faci masaj terapeutic

Un masaj terapeutic este adesea relaxant, insa scopul sau final este vindecarea unei afectiuni. Acest masaj terapeutic poate fi facut in multe saloane specializate.

Recomandat ca parte din planuri de tratament

Masajul este recomandat de catre un profesionist din domeniul sanatatii, fiind cel mai adesea o parte a unui plan mai amplu de tratament. De exemplu, cineva care participa la fizioterapie pentru a trata o problema la coloana vertebrala ar putea avea masaj terapeutic regulat pentru a relaxa muschii, pentru a imbunatati tonusul muscular si pentru a creste flexibilitatea.

De asemenea, masajul terapeutic, poate fi folosit pentru a suplimenta tratamente de frumusete, cat si unele tratamente care viseaza boli preum depresia ori cancerul.

Oamenii pot folosi masajul terapeutic si ca un tratament de sine statator. Unii oameni, cum ar fi sportivii si persoanele care au servicii stresante pot face regulat astfel de masaj.

Oameni de toate varstele pot beneficia de masaj terapeutic, insa cu conditia de a fi efectuat de catre un terapeut specializat. Masajul este de asemenea potrivit pentru persoanele cu dizabilitati, pentru gravide. Tehnicile de masaj terapeutic folosite in cabinete depind de fiecare terapeut in parte, caci exista mai multe tehnici de a face astfel de masaje.

Sunt adaptate si in functie de nevoile clientilor. Pana la urma, indiferent de tehnica aleasa tot ceea ce conteaza este rezultatul final.

Cat dureaza o sedinta de masaj terapeutic

O persoana care alege sa mearga la masaj va petrece intre 45 si 60 de minute intinsa pe pat, in cabinetul terapeutului. Astfel, cel care beneficiaza de sedinta va pleca catre casa super relaxat. Cel mai mare beneficiu in urma unui astfel de tratament este acela ca efectele nocive ale stresului vor fi reduse. De asemenea, tensiunea musculara va fi redusa.

Share on Google Plus

Leave a comment