Liepsnele face din combustibilul solid o resursa ideala pentru incalzire

Resursele ce pot fi folosite pentru incalzire sunt numeroase, iar fiecare dintre noi isi doreste sa o foloseasca pe cea mai economica dintre ele. Masa lemnoasa se bucura de foarte multa popularitate deoarece da dovada de o eficienta foarte ridicata, avantajele fiind numeroase atata timp cat este folosita pentru alimentarea unei centrale performante.

Atunci cand vine vorba despre performanta in randul centralelor pe lemne, pe www.centrale-lemne-liepsnele.ro le poti bagi pe cele mai bune! Liepsnele este un brand deja consacrat pentru performantele centralelor sale, avand o multime de clienti care s-au aratat foarte multumiti de produsele achizitionate.

Asa cum spuneam, masa lemnoasa poate fi considerata un combustibil foarte calitativ doar atata timp cat este folosit intr-un sistem de incalzire performant.

Totusi, in sistemele rudimentare si simple de sobe, lemnul nu numai ca nu da dovada de un randament foarte bun ci totodata poate provoca si foarte multa mizerie.

Situatia se schimba atunci cand lemnul este folosit pentru alimentarea unei centrale Liepsnele. In acest caz, folosirea lemnului pentru incalzire se dovedeste a fi foarte avantajoasa. Iata cateva dintre cele mai importante avantaje de care te vei bucura folosind lemnul de foc pentru alimentarea unei centrale Liepsnele:

Consum redus

Din punct de vedere al consumului si al costurilor pentru incalzire, centralele pe lemne se dovedesc a fi foarte avantajoase. Practic, un rezervor plin cu lemne va garanta caldura pentru o perioada de pana la 30 de ore, timp in care nu va mai trebui sa pui in centrala nici macar un singur lemn.

Autonomia atat de generoasa a putut fi obtinuta in urma unor principii foarte moderne, care includ utilizarea unor elemente de cea mai inalta calitate si a unor tehnologii conform ultimelor standarde europene.

In cazul modelelor de centrale mai complexe si mai avansate, acestea pot folosi si alte tipuri de combustibil, asa cum este carbunele de exemplu.

In cazul alimentarii cu carbune, autonomia creste si mai mult. Mai exact, vorbim de o autonomie ce poate ajunge pana la 5 zile. Practic, te poti bucura de acelasi confort de care beneficiaza o persoana care locuieste la bloc.

Intretinere fara batai de cap

Chiar si la partea de intretinere apar o multime de avantaje. Desi exista parerea gresita ca o centrala pe lemne necesita foarte multa munca pentru intretinere, situatia este cu totul opusa. Desigur, conteaza aici si modelul centralei detinute.

Daca vei opta pentru o centrala de calitate, atunci nu va trebui sa intervii mai mult de doua ori in fiecare luna pentru a elimina cenusa rezultata in urma arderii lemnului. Cu toate acestea, se recomanda si verificarea o data pe luna a peretilor cazanului dar si a elementelor centralei pentru a nu exista depuneri.

Sistem de incalzire durabil

Fiind un cazan cu elemente complexe dar totodata cu o structura simplificata, durata sa de viata este foarte indelungata.

Practic, pe langa garantia de 5 ani pe care producatorul o ofera, mai vorbim si despre o perioada de functionare de peste 25 de ani fara probleme tehnice. Se vor bucura mai multe generatii de acelasi sistem de incalzire, ceea ce poate fi fascinant.

Utilizarea lemnului de foc pentru incalzire este considerata a fi si una dintre cele mai sigure optiuni in acest sens. Prezinta o rezistenta superioara impotriva socurilor termice si totodata sunt testate si omologate de Autoritatea Germana TUV.

Iata asadar mai multe motive solide pentru care ar trebui sa ai in vederea incalzirea folosind o centrala pe lemne Liepsnele.

Share on Google Plus

Leave a comment