La ce sa fim atenti cand cumparam sau inchiriem o nacela

Indiferent despre ce este vorba, cand ne hotaram sa cumparam un lucru la mana a doua trebuie sa fim atenti la toate detaliile, deoarece acestea fac diferenta si ne ajuta sa luam hotararea finala. O nacela este binevenita atunci cand aveti de lucrat la inaltime. Inc azul in care nu va permiteti sa va cumparati una noua, cu siguranta apelati la una care a mai fost utilizata de multe zeci de ori inaintea voastra. Pentru a fi siguri ca nu gresiti in alegerea facuta, apelati la o firma care se ocupa de inchirieri nacele. Inainte de a cumpara produsul, indicat este s ail testate chiar daca asta inseamna sa mergeti chiar si la 100 de km distanta de locul unde va aflati.

Nu va bazati pe pozele trimise de vanzator, deoarece in felul acesta nu aveti cum sa vedeti care sint eventualele defecte. Dupa ce veti cumpara produsul – in cazul in care v-ati hotarat ca este mai convenabil pe termen lung aceasta alegere – este posibil sa nu-l mai puteti returna. In cazul inchirierii unei nacele, cu siguranta puteti sa va aratati nemultumirea fata de produs, iar ulterior acesta sa fie inlocuit cu altul mai bun. Orice nacela este prevazuta cu un organ de comanda care permite oprirea complete a acesteia in conditii de securitate. Comanda de pornire/oprire trebuie sa fie prioritara, iar orice nacela trebuie sa fie prevazuta cu unul sau mai multe dispozitive care sa asigure oprirea de urgent in cazul aparitiei unor situatii ce pot fi periculoase. Aceste dispozitive au rolul de a evita o pornire neasteptata si de a impiedica oprirea in cazul in care comanda a fost deja plasata. Cand mergeti intr-un parc de inchirieri nacele trebuie sa fiti atenti la toate detaliile care va sar in ochi. Chiar daca doar inchiriati nacela, nu uitati ca trebuie sa fiti in siguranta cand va aflati la comanda ei.

Stabilitatea, foarte importanta

Stabilitatea aparatului are o importanta capitala. Aceasta este cea mai importanta cand vine vorba de siguranta celui care o manevreaza. In cazul in care circuitul de comanda se defecteaza, acesta nu trebuie sa puna in pericol buna functionarea a nacelei si nu trebuie sa duca la aparitia unor situatii care sa fie perciuloase. Subansamblurile trebuie proiectate si executate in asa fel incat acest proces sa permita utilizarea aparatului fara a exista riscul de rasturnare sau cadere. Un alt aspect important este legat de faptul ca orice nacela trebuie sa fie prevazuta cu dispositive care sa ii permita separarea de sursele de alimentare cu energie existente. Dispozitivul trebuie sa fie blocabil in cazul in care operatorul nu va avea cum sa verifice starea reala de separare cu sursa de energie electrica la toate posturile de lucru. Materialele din care se construieste o nacela trebuie sa fie de cea mai buna calitate.

Share on Google Plus

Leave a comment