Hangarul are ca destinatie adapostirea avioanelor si aeronavelor de mici sau mari dimensiuni. Daca va intrebati de ce acestea trebuie sa stea la adapost, ei bine, din cauza temperaturilor exterioare acestea se degradeaza si trebuie protejate.
Un hangar este alcatuit dintr-un acoperis ce a fost inaltat pe stalpi si are mai multe deschideri in partile laterale. In mod obisnuit, hangarele sunt facute din metal, insa la ridicarea lor mai pot fi folosite si alte materiale, ca cimentul sau lemnul.
Rolul hangarelor nu este doar de protectie a aeronavelor de factorii externi, ci sunt folosite si pentru repararea, inmagazinarea si asamblarea diverselor masinarii care sunt in hangar. Sunt si hangare care se folosesc pentru dirijabile, iar acestea sunt mai mari decat cele obisnuite.
Si vorbim aici de inaltimea loc. O mare parte din primele dirijabile utilizau hidrogenul pentru a putea pluti in aer si din acest motiv aveau nevoie de un hangar pentru a fi protejate de fulgere. Scopul acestor hangare era de a nu provoca o explozie generata de gaz, avand in vedere ca acestea prezentau un risc crescut de explozie.
Majoritatea hangarelor pentru dirijabilele care erau alimentate cu hidrogen puteau oferi adapost doar pentru una sau doua masini de acest tip. Cum tehnologia a cunoscut diverse stadii si s-a imbunatatit constant de-a lungul anilor, in prezent sunt diverse firme care produc la comanda hangare ce pot fi utilizate in diverse scopuri.
Astfel, se cunosc hangare metalice, semicirculare, autoridicatoare, precum si hangare acoperite cu panouri fotovoltaice. Chiar daca sunt constructii ce pot parea a fi executate intr-un timp foarte mare, acest lucru nu se justifica, deoarece lucrurile stau exact invers: ridicarea si montajul lor se face intr-un timp foarte scurt.
Marimile difera
In diferite marimi veti gasi constructii metalice tip hangar semicircular. Sunt hangare cu latime cuprinsa intre 6 si 30 m si inaltime cuprinsa intre 3 si12 m. cand vorbim de lungime, aceasta este in functie de cat doreste clientul.
Calitatea lucrarilor conteaza foarte mult, de aceea trebuie sa alegeti o firma specializata care sa execute lucrarile la cel mai inalt nivel, deoarece nu se permit greseli. Primul hangar a fost folosit prima data de Carl Rickard Nyberg. Hangarele sunt locul ideal si pentru adapostirea navelor spatiale.
Pretul unui hangar depinde de latimea, inaltimea si echiparea dorita, iar pretul se va face pentru fiecare hangar in parte. Astfel, pretul final al hangarului se calculeaza tinand cont de cati metri patrati are constructia precum si de latimea si inaltimea hangarului in care vas ta avionul.
Cu cat este mai lat si inalt hangarul, cu atat va fi nevoie de mai mult otel. Un rol important in constructia unui hamgar il are panta acoperisului, deoarece, cu cat este mai plat acoperisul, cu atat costul este va fi mai ridicat.
Leave a comment
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.