Joburi in Romania vs. strainatate

Multi dintre dumneavoastra se gandesc la obtinerea unui loc de munca bine platit indiferent ca este in Romania sau intr-o alta tara. Dar totusi exista foarte multe persoane care cantaresc bine alegerea unui loc de munca.

Pentru acestia dar si pentru primii enumerati vom incerca o comparatie intre avantajele unui loc de munca din tara noastra si unul din strainatate.

Un prim avantaj al locului de munca din Romania este faptul ca sunteti aproape de casa, langa familia dumneavoastra. Totodata sunteti aproape de prietenii cei mai buni ai dumneavoastra.

In al doilea rand, in Romania au aparut din ce in ce mai multe multinationale care ofera salarii atractive. In plus, veti avea sansa de a realiza stagii de pregatire in strainatate si veti intra in contact cu persoane din toata lumea, de la care veti avea extrem de multe de invatat.

In al treilea rand, apar oferte din ce in ce mai bune si de la firmele autohtone. Salariile din Romania nu se compara si nici nu o vor face vreodata cu cele din afara tarii, dar in ultima vreme noile politici salariale au incercat si in parte au reusit sa reduca diferenta. In al patrulea rand, exista numeroase oportunitati de dezvoltare.

Romania se afla, de foarte mult timp, pe harta multor firme mari care au realizat parteneriate cu firme romanesti. De aceea, numerosi patroni isi trimit angajatii la stagii de pregatire sau, din contra, aduc specialisti din alte tari pentru a pregati forta de munca din tara noastra. Nu in ultimul rand, este mult mai usor sa va acomodati unui job in Romania si sa rezistati o perioada foarte indelungata.

De aceea, vijobs.ro va ofera numeroase locuri de munca in Romania, in conditii deosebit de bune si cu salarii extrem de atractive. Bineinteles ca si locurile de munca din strainatate au numeroase avantaje. In primul rand, cautarea si obtinerea unui loc de munca in strainatate este o provocare pentru fiecare dintre cei care isi doresc acest lucru.

In al doilea rand, va veti largi orizonturile. Toti romanii care au plecat la munca in strainatate, au vazut ca se poate si altfel si ca nu peste tot este ca la noi. In al treilea rand, exista si aici numeroase oportunitati de dezvoltare. In al patrulea rand, veti calatori mult mai mult.

Nu ne referim la vizitarea rudelor cand veti veni in tara ci la unele destinatii de vacanta in tara in care lucrati. Ca si la noi si acolo exista numeroase atractii turistice care merita sa fie vizitate. Am pastrat la final aspectul salarial.

Nu pentru ca nu v-ar interesa in mod deosebit, ci pentru ca este evident. Oricat de mult ne-am dori sa nu fie asa, din pacate, salariile din Romania sunt mult mai mici in comparatie cu cele din strainatate.

Oferte de joburi bine platite in strainatate sunt destul de multe, dar va trebui sa cautati site-ul care va ofera garantia acestora. Unul dintre site-urile extrem de apreciate pentru ofertele de munca in strainatate este si vijobs.ro. Acesta ofera numeroase locuri de munca strainatate fara comision.

Share on Google Plus

Leave a comment