Generalitati despre memoria RAM a laptopurilor

Sunt oarecum mai limitate in cantitatea de memorie care poate fi instalata in ele. Accesul la memoria respectiva poate fi de asemenea dificil, in functie de arhitectura care poate limita planurile pentru o viitoare actualizare. De fapt, unele sisteme vin cu o cantitate fixa ​​de memorie care nu poate fi schimbata sau actualizata.

In cazul in care totusi, detineti un laptop care poate fi supus unui proces de imbunatatire, cu siguranta trebuie sa cunoasteti tipurile de memorie existente, pentru a stii spre ce sa va indreptati atentia.

Tehnologia de memorie se modifica regulat pe masura ce arhitecturile computerului avanseaza. Procesoarele mai rapide necesita memorie mai rapida, cu largimi de banda mai mari. Viteza memoriei poate avea un impact asupra performantei sistemului. Atunci cand comparati laptopurile, asigurati-va ca verificati ambele aceste informatii pentru a determina modul in care acestea pot afecta performanta.

Exista doua moduri in care viteza de memorie poate fi desemnata. Primul este prin tipul de memorie si ratingul de ceas, cum ar fi DDR3 1333MHz. Cealalta metoda este prin listarea tipului impreuna cu latimea de banda. Aceeasi memorie DDR3 1333 MHz ar fi listata ca memorie PC3-10600. Mai jos este o lista in ordinea celor mai rapide si cele mai lente tipuri de memorie pentru DDR3 si viitoarele formate DDR4:

DDR4 3200 / PC4-25600, DDR4 2666 / PC4-21300, DDR4 2133 / PC4-17000, DDR3 1600 / PC3-12800, DDR3 1333 / PC3-10600, DDR3 1066 / PC3-8500, DDR3 800 / PC3-6400.

Este destul de usor sa determinati latimea de banda sau viteza ceasului daca memoria pe care o cautati nu afiseaza una dintre aceste valori:

  • Daca aveti viteza de ceas, inmultiti cu 8.
  • Daca aveti latimea de banda, impartiti aceasta valoare cu 8.

Ce sa ia in considerare atunci cand cumparaturi

In primul rand, aflati ca este memoria maxima posibila a sistemului. Aceasta este listata de majoritatea producatorilor si va va spune ce potential de upgrade are sistemul. Din fericire, la Vexio se poate gasi memorie RAM pentru orice marca si model de laptop, fie el mai nou sau mai vechi.

Va puteti orienta de exemplu spre o memorie laptop HX316LS9IB/8 HyperX Impact, care cuprinde 8GB DDR3, vine cu o frecventa de 1600MHz CL9 SODIMM de la Kingston, dispune de latenta cl9 si de o tensiune de alimentare de 1.35V.

Memoriea RAM Value Select pentru laptop, SODIMM, DDR4 care vine cu 8GB, o frecventa de 2133 MHz, o latenta de CL15, si o tensiune de alimentare de 1.2V de la Corsair poate reprezenta deasemenea o solutie ideala privind aceasta componenta pentru laptop.

Ei bine, acestea sunt doar cateva exemple pentru a vedea ca la Vexio se pot gasi mai multe tipuri de memorie RAM pentru laptop. Apoi uita-te la configuratia de memorie. De exemplu, un laptop cu memorie de 8 GB poate fi configurat ca un singur modul de 8 GB sau doua module de 4 GB. Un sistem configurat cu un singur modul de memorie are un al doilea slot de memorie deschis, unul pe care il puteti utiliza pentru a va extinde in viitor prin adaugarea unui al doilea modul de memorie.

Actualizarea memoriei intr-un sistem cu ambele sloturi de memorie umplute cu module de memorie vine cu cateva consideratii suplimentare. Un laptop cu doua module de 4 GB (in total 8 GB de memorie de sistem) necesita inlocuirea a cel putin unui modul cu un modul de capacitate mai mare.

De exemplu, inlocuirea unuia dintre modulele de 4 GB cu un nou modul de 8 GB va va oferi un total de 12 GB (va va lasa cu modulul original 4GB neutilizat pe care l-ati inlocuit).

Cu toate acestea, este mult mai bine sa actualizati ambele module de memorie de 4 GB in acelasi timp pentru a va asigura performanta este mai rapida. Modulele de memorie sunt de obicei asociate pentru a functiona reciproc intr-un mod cu doua canale si avand doua module de capacitati diferite nu vor functiona la fel de eficient ca o pereche potrivita.

Share on Google Plus

Leave a comment