Geanta, de la idee la produs finit

V-ati intrebat vreodata cum se produce o geanta pentru femei? Da, este vorba despre gentile care ajung in magazine si te imbie sa le cumperi. Ne vom referi insa la gentile adevarate, nu la cele chinezesti care sunt doar copii ale modelelor occidentale si care pe piata la noi ajung la un pret derizoriu. Viata unei genti incepe cu o idee. Este ideea designerului de accesorii care o viseaza chiar si cu ochii deschisi. Le datoram acestor oameni creativi evolutia gentilor de dama de-a lungurl timpului.

Creatorul de genti incepe sa dea viata gentii desenand-o pe o foaie de hartie. Nu merge din prima, asa ca el exerseaza cu creionul pana totul ii devine clar si, iat-o geanta este pe hartie in toata splendoarea ei. Designerului ataseaza de foaie culorile pe care le vrea pe geanta si micile decoratiuni. Mai da informatii in ce priveste aplicarea fermoarelor a baierei sau baierelor si trimite desenul altor maestri. Sunt cei care pun in practica creatia talentatului artist.

Este vorba despre croitorii accesoriilor. Exista si de acestia sa stiti, iar unii sunt foarte buni. Intr-o casa de moda, de ei depind practic ca desenele modelelor sa devina realitate. Mesterii croitori isi imagineaza apoi tiparele si transforma un desen in plan in doua dimensiuni, in sabloane pentru un obiect in trei dimeniuni. Croiesc apoi pielea, le adauga micile decoratiuni, catarame sau fermoare ori altceva, apoi le trimit mai departe mesterilor care le vor uni cu niste cusaturi. Si aici intervine talentul altor oameni, cei care cos si trag tighele aproape de perfectiune. Atentia este deosebita si daca croiala este foarte bine realizata, cusaturile vor fi si ele extrem de bine facute.

Urmeaza la rand confectionarea captuselii care este tot un fel de geanta se se introduce inauntrul celei din piele. La gentile de firma aceasta este intotdeauna dintr-un material bun si mai scump pentru ca un astfel de accesoriu este facut sa tina o viata intreaga. Daca nu stiati, gentile de firma se pot recunoaste foarte usor pentru ca indeplinesc anumite conditii. Prima este ca geanta este facuta din piele de calitate, tratata corespunzator si vopsita astfel incat culorile sa nu se duca la prima ploaie care ar putea sa cada pe ea. Un alt semn este marca firmei care se stanteaza pe piele si apare in relief.

Este ca un fel de pecete care se aplica in timpul procesului de fabricatie si care atesta ca geanta este de calitate. Al criteriu este ca geanta de firma va avea intotdeauna fundul intarit, nu ca la toate gentile pe care le purtam noi de obicei. La sfarsit se monteaza baierele, realizate tot din piele, si care au cusaturi perfecte. Iar ultimul semn care detaseaza geanta de firma de celelalte este pretul foarte ridicat si locul unde este vanduta.

Share on Google Plus

Leave a comment