Evoluţia unei cefe late

Ceafă lată…Aţi auzit şi voi de expresia asta până acum? Eu unul da. Şi imediat când o aud mi se desfăşoară prin faţa ochilor o înşiruire de caracteristici, imagini şi sunete ale unor “cotlete” de astea cu care am avut ghinionul de a mă întâlni de-alungul vieţii.

Exemplarele despre care ne-am propus să vorbim astăzi sunt uşor de recunoscut încă de la vârste fragede. Dar, mai bine, haideţi să descriem aici evoluţia unei cefe late încă de la conceperea “ei” şi până la sfârşitul care îi este adus de vreo lopată în frunte primită de la altă ceafă “mai tânără”. 😀

-“minus”9 luni şi o juma’ de minut – Smardoi Ilie este în discotecă cu o mână pe sabie şi cu alta pe buca unei prea frumoase fete de cartier. Se apropie uşor de urechea prinţesei şi îi şopteşte suav: “Viorico mi s-a sculat. Hai repede la baie până nu îmi trece!” Babuinii se retrag în stabilimentul luxos de 2 pe 2 din incinta “clubului” şi timp de juma’ de minut fac ce au văzut ei la TV în filmele cu “elevii porno de pe OTV”.

-momentul 0 (adică după 9 luni şi o juma’ de minut) – se naşte din greşeală Smardoi jr. Tac-su o rupe cu bătaia pe Viorica în cinstea venirii neanunţate a juniorului. Pesemne că încă nu era pregătit să îşi asume rolul nou, şi anume acela de a fi un tătic.

-1-6 ani – Smardoi ăl mic, încă de la începuturi, a fost un căcăcios. Se căca non-stop pe el. Degeaba încerca mă-sa să îl dreseze ca pe o mâţă proastă ca să fie şi el în stare să folosească buda. Nimic nu se prindea de el. Săraca doar trăgea speranţa că după ce va merge la şcoală va deveni şi el un copil normal.

-7-15 ani – Şcoala Generală şi Gimnaziul. O da, aici şi-a format tembelul intelectul. Îi ştiţi pe ăia graşi, mari şi prostovani care ne băteau şi ne furau pacheţelul ca să bage în ei ca într-un spital de urgenţă? Smardoiu’ era exact la fel. Încă de mic personajul despre care vorbim îşi dezvoltă abilitatea de a lua ceea ce nu este al lui. Deşi ar putea să o facă mai cu dibăcie, şi astfel să ajungă când este mare unul dintre ăia care fură mult şi ia doar 2 ani cu suspendare, prostu’ ciordeşte ca un ghiolban…împinge şi bate pentru sandwich-uri cu salam de vară şi brânză topită.

– Liceul – Nu mai pun anii, deoarece sigur repetă vreo trei până să îl termine. Primu’ cuţit primit cadou de la boul de ta-su, primul “box” probat pe faţa unui “metalist” care a avut ghinionul să cumpere pâine de la aceeaşi alimentară de la care îşi cumpăra oligofrenul ţigări…of, ce amintiri percutante. Prima maşină cu geamuri fumurii. Bineînţeles, o dată cu prima maşină a venit şi prima muie oferită drăguţei lui la marginea oraşului.

– “Facultatea” – A fost “admis” la Balta Albă datorită rezultatelor excelente obţinute la probele de prin parcările autohtone. Licenţa şi-a dat-o la Jilava, piesa de rezistenţă fiind lucrarea “Cum să tâlhăreşti şi să iei cu japca o blondă în discotecă” .

– După facultate – Smardoi jr. îşi continuă cu succes cariera profesională. Bate foarte bine tot ce prinde, acumulează un număr decent de cicatrici prin cap şi pe spinare, sechestrează cu succes diferite persoane. Ce să mai…un CV impresionant.

– Maturitate – Din păcate după o anumită vârstă începe să şi-o ia în freză de la cefele late mai tinere. Ce e de făcut “coae”? Firmă de pază nene. Cu banii strânşi, Smardoi jr. înfiinţează Ceafă Lată Security Agency. Ce pula lui? Să se bată alţii pentru el. I-a ajuns o viaţă întreagă de pari luaţi în muie. A venit timpul să escrocheze şi să pună taxe de protecţie în mod organizat şi sub formă legală.

Endpoint – Nea Vasile nu are chef să plătească 300 de euro pe lună pentru a-şi asigura liniştea sacului de cartofi pe care îl are de vânzare în piaţă, şi îi fute lui Smardoi jr., de acum senior, o lopată în dinţi. Jale mare între cefe…

Share on Google Plus

Leave a comment