Egiptul ramane un loc magic

Cu minunile sale antice si relicvele incredibile, Egiptul a atras vizitatori timp de secole. Oameni ca Alexandru cel Mare, Iulius Cezar si Napoleon au venit in Egipt, atrasi ca un magnet. Chiar si intr-o epoca moderna a tarii, acesta ofera inca un sentiment uimitor de veneratie si de uimire, greu de gasit in alta parte.

A sta in umbra Marii Piramide este o experienta cu adevarat unica, mai ales atunci cand iei in considerare efortul monumental care a intrat in crearea acestei structuri. Alte atractii, precum Abu Simbel si incomparabila Vale a Regilor, au capacitatea de a te transporta inapoi in timp, intr-o lume complet diferita, atunci cand Pharos era conducatorul suprem si Egiptul era invidiat de intreaga lume.

Arheologii inca descopera lucruri noi

In ciuda faptului ca aproximativ o treime din antichitatile din lume se afla in Egipt, arheologii continua sa descopere si mai multe. De exemplu, un templu vechi de patru mii de ani a fost descoperit in apropiere de Aswan, iar in ultimii patru ani mai mult de 1400 de alte artefacte au fost descoperite in regiunea Luxor. Asta nu inseamna decat ca vizitatorii pot vedea chiar mai multe lucruri decat in trecut, Egiptul oferind continuu mai multe oportunitati de a experimenta istoria bogata si cultura pentru care aceasta tara este atat de bine cunoscuta.

Share on Google Plus

Leave a comment