Efecte secundare ale steroizilor de luat in considerare

Atractia transformarii corpului in ceva cu adevarat de invidiat impreuna cu castiguri imediate ale performantei determina multi oameni sa foloseasca steroizi chiar daca exista unele efecte secundare.

Acest lucru devine mai clar atunci cand vedeti din ce in ce mai multe cautari de steroizi de vanzare efectuate de catre sportivi si body builderi.

Aceasta indica faptul ca oamenii sunt dornici sa schimbe modul in care arata sau performeaza, fara a acorda prea multa atentie efectelor secundare ale steroizilor.

Efecte secundare comune la consumul de steroizi

Iata cateva reactii adverse la steroizi:

– Este inevitabila producerea de hormoni naturali. Corpul uman tinde sa ramana intr-o stare echilibrata numita „homeostaza”. Steroizii functioneaza ca hormoni in interiorul corpului. Prin trimiterea unui mesaj catre sistemul endocrin al organismului, steroizii pun capat productiei de hormoni naturali ai organismului.

– Afectarea ficatului este un alt efect secundar binecunoscut. Este ingerat oral, iar pe masura ce steroizii trec prin ficat, provoaca cresterea enzimelor hepatice. Retineti ca ficatul serveste ca organ de filtrare. Prin utilizarea de steroizi este normal sa se afecteze si sa provoace presiune asupra ficatului.

– Afectiunile cardiovasculare sunt legate de utilizarea de steroizi. Utilizarea de steroizi poate duce la scaderea HDL sau a colesterolului bun, ducand astfel la niveluri mai mari de LDL sau colesterol rau. Fii atent, deoarece poate duce si la blocarea vaselor de sange.

– Utilizarea de steroizi poate provoca aromatizarea testosteronului in estrogen sau hormonul feminin, ceea ce duce la cresterea tesuturilor mamare. Aceasta duce la ginecomastie.

– Acneea este un alt efect secundar pentru cei care folosesc steroizi. Conduce la hiperactivitatea glandelor sebacee si determina cresterea secretiei de ulei.

Excesul de ulei, impreuna cu celulele moarte si bacteriile, duc la probleme de acnee. Aceasta afectiune poate fi controlata prin curatarea regulata a pielii sau prin utilizarea de anti-androgeni.

– Efectele secundare ale steroizilor duc la chelie la barbati. Procesul este accelerat la barbatii care au, de asemenea, o predispozitie genetica spre chelie.

– Apar probleme digestive. Acest lucru se datoreaza faptului ca steroizii se amesteca in sange si pot fi transportate la fiecare organ, cauzand astfel probleme digestive, impreuna cu greata si varsaturi.

– Un alt efect secundar (daca este consumat de catre femei) este cunoscut sub numele de virilizare, care include dezvoltarea caracteristicilor sexuale masculine la femei. Exemplele includ vocea aprofundata, excesul de par al corpului, acneea, chelia si cresterea organelor genitale.

– Efectele psihologice includ cazuri de furie excesiva. Acest lucru se intampla atunci cand un consumator de steroizi afiseaza un comportament excesiv de agresiv.

Daca efectele secundare ale anumitor steroizi nu sunt de speriat pentru tine, te sfatuim sa folosesti cumpatat doar steroizi recomandati de pe site-uri specializate precum vandsteroizi.net si sa ai in continuare grija de sanatatea ta!

Share on Google Plus

Leave a comment