De ce iti poate cadea parul?

Este adevarat faptul ca barbatii sunt mai predispusi sa se confrunte cu pierderea parului decat femeile, insa acest lucru nu inseamna ca doamnele sau domnisoarele nu se pot confrunta cu o asemenea problema.

Subtierea firului de par, si caderea firelor de par in abundenta sunt probleme cu care se confrunta din ce in ce mai multe femei, iar acest lucru poate sa fie cauzat de o multime de motive, despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

Mai intai de toate insa, trebuie mentionat faptul ca Parusan, care este un sampon ideal pentru lupta impotriva caderii parului, datorita ingredientelor sale speciale, poate sa fie extrem de util pentru a impiedica parul sa mai cada.

Ei bine, sa revenim acum, si sa discutam putin despre cateva dintre motivele pentru care iti poate cadea parul, si despre ce ai putea sa faci in aceasta privinta.

Stresul emotional este o prima cauza care te poate afecta atat de mult, incat poti sa incepi sa te confrunti cu caderea parului. Orice trauma de natura psihica ai suferit in trecut, te poate afecta foarte mult, si poate sa duca la caderea firelor de par in abundenta, datorita faptului ca ciclul de viata al firelor de par este dereglat si nu isi mai respecta acel ritm normal de “crestere – odihna – regenerare”.

Din fericire insa, odata ce scapi de aceasta stare emotionala negativa, parul va incepe incetul cu incetul sa isi revina, asa ca totul va fi in ordine.

Sarcina poate sa fie deasemenea un motiv intemeiat care poate sa duca la caderea parului, iar durerile pe care le suporta femeile in timpul nasterii, pot sa duca la caderea parului. Trebuie recunoscut insa si faptul ca aceasta problema nu va dura foarte mult timp, pentru ca dupa nastere, parul va incepe sa isi revina.

Prea multa vitamin A, poate sa reprezinte o problema pentru par, iar pentru a stii exact daca aceasta este cauza pentru care iti cade parul, ar cam trebui sa renunti pentru o perioada de timp la suplimentele vitaminice care contin vitamin A, iar astfel vei observa daca aceasta a fost problema.

Prea putine proteine in corp, pot sa duca si ele la aceata problema, iar din acest motiv, si procesul de crestere al parului, dar si procesul de regenerare sunt blocate. Pentru a evita aceasta problema neplacuta, ar trebui ca in meniul tau sa incluzi cat mai multe alimente bogate in protein.

Sunt anumite persoane care se confrunta cu caderea parului datorita unei mosteniri genetice, iar barbatii care au o asemenea problema, vor ajunge sa cheleasca intr-un timp destul de scurt, in timp ce femeile vor observa faptul ca firele lor de par se vor subtia din ce in ce mai tare.

Slabitul brusc poate sa reprezinte iarasi un motiv intemeiat pentru caderea parului, la fel ca si o tiroida lenesa de exemplu, sau la fel ca si deficienta de fier.

Ei bine, dupa cum se poate observa, se pot gasi o multime de motive care pot sa conduca la caderea parului.

Share on Google Plus

Leave a comment