De ce iti parasesc consumatorii site-ul?

In conditiile in care ai un website, iar in momentul in care monitorizezi atent traficul, observi faptul ca sunt anumiti vizitatori care acceseaza site-ul iar mai apoi il parasesc rapid, si nici nu se mai intorc, cu siguranta incepi sa iti pui o multime de semne de intrebare.

De cele mai multe ori, este posibil ca aceste probleme sa se poata solution cu usurinta, iar in urma unor studii efectuate la nivel mondial, s-a descoperit ca sunt anumite motive care pot sa determine consumatorii sa paraseasca un site la scurt timp de la accesarea acestuia.

In primul rand, unul dintre motivele pentru care cei care acceseaza un site iar mai apoi il parasesc rapid, este fara doar si poate faptul ca site-ul are un design invechit. Se pare ca odata cu trecerea timpului, oamenii au inceput sa fie educati referitor la mediul online, asa ca analizeaza foarte bine site-urile, iar in conditiile in care gasesc ceva neplacut pe site-uri, pleaca si nu se mai intorc.

Chiar si faptul ca anumite site-uri online nu se pot accesa de pe telefoanele mobile, poate sa fie un motiv intemeiat pentru care anumiti consumatori parasesc rapid site-urile respective.

Inca un motiv datorita caruia foarte multi dintre cei care acceseaza un site, il parasesc dupa doar cateva secunde, are legatura cu numarul mare de reclama afisate.

Cu siguranta daca site-ul este acoperit de reclama, vizitatorii vor parasi rapid site-ul, pentru ca s-au saturat sa vada atat de multe reclame, si pe internet, si la TV. Tocmai de aceea, reclamele trebuie sa fie plasate inteligent pe site, si nu trebuie sa fie foarte multe.

In acest sens, daca iti doresti sa faci bani din reclame, fa in asa fel incat clientul sa poata sa vizualizeze reclama doar daca isi doreste, iar astfel cu siguranta nu iti va parasi site-ul.

Un alt motiv intemeiat datorita caruia vizitatorii de pe site renunta rapid sa ramana pe site-ul tau, este acela ca site-ul este greu de navigat si confuz. Chiar si in conditiile in care site-ul tau este complex, el trebuie sa fie foarte bine structurat, pentru ca vizitatorii sa poata sa ajunga cat mai repede la categoria dorita.

Faptul ca site-ul nu are personalitate, cu siguranta poate sa fie inca un motiv pentru care vizitatorii pot sa paraseasca rapid site-ul, asa ca trebuie ca acesta sa aiba cel putin un logo personalizat, dar si o grafica foarte interesanta.

Ei bine, ultimul motiv, si poate cel mai important, datorita caruia vizitatorii de pe site, aleg sa iti paraseasca foarte rapid site-ul, este legat de viteza de incarcare a acestuia. In conditiile in care ai un hosting de proasta calitate, atunci cu siguranta nu trebuie sa te mire faptul ca viteza de incarcare este una foarte scazuta.

Daca iti doresti ca site-ul tau sa aiba o buna viteza de incarcare, atunci poti opta pentru gazduire web de la Gazduire Enterprise, iar astfel viteza de incarcare a site-ului va fi mai mare, iar sansele ca vizitatorii sa iti paraseasca site-ul rapid, scad foarte mult.

Share on Google Plus

Leave a comment