De ce aveti nevoie de cursuri engleza?

Engleza este o limba importanta pentru copii si de aceea va recomanda ca in cazul in care aveti copii sa cautati cursuri engleza copii pentru ca acestia invata mult mai usor cand sunt mici.

Este incontestabil faptul ca vorbirea uneia sau a mai multor limbi straine este un bun real care face posibila calatoria fara obstacole intr-o tara straina, comunicarea cu oameni care nu ne-ar intelege altfel, ne poate ajuta sa ne regasim intr-o cultura care nu ne apartine, si mai prozaic, sa stim ce comandam in restaurant!

Numeroase studii arata, de asemenea, ca practicarea unei limbi straine este benefica pentru sanatate, in special pentru creier. Avantajul bilingvilor? O mai buna flexibilitate cognitiva.

Adultii care vorbesc doua limbi inca din copilarie par sa aiba mai multe beneficii decat alte persoane, un studiu realizat de Journal of Neuroscience, care masoara capacitatea participantilor de a indeplini o sarcina ce implica elementele de flexibilitate cognitiva arata ca bilingvii se descura mai bine si cu un consum mai mic de energie.

O minte mai stralucitoare cand imbatranesti

Aceeasi constatare in randul persoanelor care au invatat o limba straina la varsta adulta, potrivit jurnalului stiintific Annals of Neurology. Oamenii cu limba materna engleza au trecut un test de inteligenta la varsta de unsprezece ani si apoi la varsta de saptezeci de ani. Cei care vorbeau doua sau mai multe limbi au avut mai multe abilitati cognitive – in special in ceea ce priveste inteligenta generala si usurinta de citire – decat altele.

Bilingvali ar inregistra anumite cuvinte mai repede, mai ales atunci cand au acelasi inteles in ambele limbi, potrivit unui studiu al revistei Psychological Science. Studiind miscarile oculare, cercetatorii au descoperit ca bilingvii au petrecut mai putin timp urmarind cuvinte identice in ambele limbi (cum ar fi „sportul” in engleza si franceza), ceea ce inseamna ca creierul lor are nevoie de mai putin de timp pentru a le identifica, scrie revista Scientific American.

Sanse mai mici de a suferi de boala Alzheimer

Alzheimerul poate afecta pe oricine, dar bilingvii ar dezvolta aceste tulburari cu patru sau cinci ani mai tarziu decat altii, potrivit rezultatelor prezentate la conferinta Asociatiei Americane pentru Progresul stiintific care a avut loc in 2011. Studiul a implicat 450 de pacienti, dintre care jumatate erau bilingvi la o varsta frageda.

O mai buna competenta analitica la scoala

Copiii bilingvi par mai talentati pentru sarcini analitice si creative, potrivit unui studiu al Jurnalului International al Bilingvismului. S-a observat ca 121 de copii, jumatate dintre ei bilingvi, care au trebuit sa repete seturi de cifre, sa efectueze calcule mentale si sa reproduca blocuri de constructii in mod identic, s-au descurcat mai bine decat ceilalti, potrivit HealthDay.

Un creier mai pregatit sa se schimbe

Copiii bilingvi ar gasi, de asemenea, mai usor sa schimbe sarcinile, conform unui studiu comportamental: copiii au urmarit, alternativ, imagini de animale si culori pe ecranul unui computer. Cand li s-a cerut sa apese o tasta pentru a trece de la una la alta, bilingvii au fost mai rapizi.

Atunci cand oamenii gandesc intr-o alta limba, de obicei ia decizii mai rationale, dupa cum arata un studiu psihologic din 2012. Pentru ca avem tendinta de a evita ceea ce ne poate dauna, limitam riscul cand circumstantele joaca in favoarea noastra.

Share on Google Plus

Leave a comment