De ce am nevoie de ventilatie cu recuperare de caldura?

Sa respiri este esenta vietii. Respiram zilnic si pare sa fie unul din cele mai banale gesturi. Asta pana cand incepi sa fii ingrijorat de ceea ce respiri. Cu nivelul de poluare tot mai ridicat, este firesc sa ne ingrijoram de calitatea aerului, atat la exterior, cat si in locuinta. Dioxid de carbon, mirosuri diverse, praf, acarieni – in aerul din casa ta pot fi particule de acest gen.

In baie sau bucatarie obisnuiesti sa folosesti tot felul de produse de curatat, substante toxice. Particule ale acestora pot ramane si ele in aer. Deschizi fereastra, pierzi din caldura. Solutia poate fi alta si anume ventilatia cu recuperare de caldura. Sisteme de acest gen poti gasi la Altecovent, cu pagina de prezentare ventilatiecurecuperarecaldura.ro.

Camerele nearisite acumuleaza bacterii si virusi

Ventilatia este absolut necesara, zilnic. Mai cu seama in situatiile in care si umiditatea din interior este peste limita normala, cand ai igrasie sau alte probleme de genul, condens, mirosuri neplacute persistente, un sistem de ventilatie iti este absolut necesar.

Ventilatia cu recuperatoare de caldura iti este mai avantajoasa pentru ca:

  • Eviti zgotomotul de la exterior.
  • Filtrezi aerul. Afara sunt alergeni si praf in aer.
  • Eviti pierderile de caldura.
  • Functionarea unui astfel de sistem nu te conditioneaza. Sa pleci de acasa si sa lasi geamuri deschise nu este o idee buna.

In plus, aerul curat este distribuit in interior mai rapid, fata de timpul pe care l-ai aloca sa aerisesti. Concret, casa ta va fi echipata cu conducte de alimentare si de evacuare a aerului, precum si cu o unitate de ventilatie. Aerul curat si proaspat este introdus in casa, cel viciat este evacuat. Este absorbita caldura de la aerul evacuat, nu ai pierderi si fluxul de aer – cel din interior si cel introdus din exterior nu se amesteca.

Astfel de sisteme le gasesti disponibile la Altecovent intr-o varietate de optiuni privind marcile. De la Aspira, Novingair la Aerauliqa ai optiuni accesibile, dar si cele de categorie premium cum sunt SEVi, Wafe, inVENTer si Komfovent, Zehnder.

Alegerea pe care o faci nu tine numai de acest aspect si de buget, caci eficienta unui astfel de sistem tine de suprafata ce trebuie sa o ventilezi. Afla despre ce iti este recomandat in raport cu necesitatile tale – numar de camere, membri, suprafata totala etc. – de la ventilatiecurecuperarecaldura.ro.

Contact:

0753 967 762

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Share on Google Plus

Leave a comment