Cum sa obtii cea mai buna oferta pentru piese auto

In fiecare zi suntem bombardati de sute de reclame. Vanzarile sunt peste tot si pe nisele. Dar, povestea este diferita cand vine vorba de piese auto.

Spre deosebire de alimente si haine, piesele auto si cele de mobilier sunt mai putin cumparate online. Putin in comparative cu altele, dar piata online este foarte dezvoltata si in acest sector.

Acest lucru se intampla pur si simplu pentru ca nu atat de multi clienti sunt interesati sa faca treaba pe cont propriu. Cei mai multi dintre noi ne ducem cu masina sa cerem sfatul unor profesionisti.

Cu toate acestea, exista un mare beneficiu sa faci treaba de unul singur. Pretul este fara intermediari. Poti economisi o suma importanta de bani cumparand si inlocuind singur piesele.

De exemplu, in medie, un service de reparatii caroserii auto va percepe unui client 100-150 lei pe ora pentru a inlocui o piesa si acest lucru nu include si pretul pieselor de schimb in sine.

De fapt, pretul pe care il plateste un magazin profesionist este de obicei dublu fata de pretul pe care il gasesti in magazin. Deci, unde cauti daca decizi sa faci totul de unul singur? Si, mai bine, de unde stii ca primesti cel mai bun pret.

Exista diferite locuri in care se pot cauta piese auto, cum ar fi magazinele locale de specialitate, magazinele online sau parcurile de dezmembrari auto. Fiecare loc are pro si contra.

Magazinele de specialitate vor garanta intotdeauna livrarea, satisfactia si o calitate mai buna. Partea cea mai buna este pretul. Exista reduceri pentru piesele cumparate? Ei bine, vestea buna este ca piata online este in continua concurenta, si comerciantii se intrec in oferte.

In multe cazuri, magazinul iti va acorda o reducere pe baza pretului de achizitie. Poti chiar sa mergi mai departe incercand sa negociezi un pret mai bun, dar sa nu intreceti masura. Ideea este sa actionezi in parametri rezonabili. Dar, nu te grabi sa cumperi acea piesa inca. Fa niste comparatii de preturi verificand internetul.

Internetul are o multime de informatii, ofera o multitudine de resurse utile si permite economisirea mai multor bani in comparatie cu magazinele locale de piese auto. Dezavantajul este timpul necesar pentru a gasi aceste magazine fara a mentiona timpul suplimentar alocat pentru sosirea pieselor.

In plus, exista multe centre de dezmembrari auto locale la dispozitia ta. Marele avantaj este ca pretul este intotdeauna mai mic, si este livrat in aceeasi zi.

Dezavantajul este ca nu exista garantii pentru piesele folosite. Desi multe parcuri de dezmembrari auto ofera o inlocuire sau o rambursare in cazul in care piesa nu va fi satisfacatoare, timpul de inlocuire a acesteia este pierdut din nou.

Gasirea celui mai bun pret este o problema a circumstantelor personale, a timpului si a bugetului. Acestea fiind spuse, un lucru ramane valabil si recomandat pentru toata lumea si acela de verificare a preturilor.

Share on Google Plus

Leave a comment