Cum putem clasifica ceasurile?

Cand vine vorba de clasificarea ceasurilor, avem tendinta de a le organiza prin scopurile stricte pentru care au fost facute. Acest lucru se traduce prin clasificarea lor in ceasuri de scufundare, ceasuri pilot, ceasuri rezistente la socuri, ceasuri pentru ocazii speciale, ceasuri business, etc …

Ce este un ceas de calatorie? In mod traditional, un ceas de buzunar este ceasul original de calatorie, deoarece era proiectat sa fie portabil. Mai recent, ceasul de calatorie a fost o categorie mai ambigua de ceasuri care servesc pentru calatori cu o serie de nevoi atat functionale, cat si la moda. Daca vreti sa duceti un ceas la amanet ceasuri ar trebui sa stiti exact ce model de ceas aveti.

Intrebarea la care incercam sa raspundem in acest articol este „care sunt elementele unui ceas bun de purtat in timpul calatoriei?” Desigur, raspunsul depinde de locul in care mergeti, dar veti observa o multime de elemente comune printre aceste ceasuri, in ciuda faptului ca exista multe tipuri diferite de ceasuri cu care ar fi bine sa calatoriti.

Veti gasi, de asemenea, o multime de ceasuri care se recomanda ca fiind „ideale pentru calatorii” pe care nu le includem aici. De ce nu includem toate tipurile de ceasuri de calatorie in aceasta lista?

Cand este vorba despre asta, suntem destul de exigenti in ceea ce priveste ceea ce ar trebui sa faca ceasurile noastre de calatorie si cum diverse lucruri, cum ar fi fragilitatea (sau complexitatea) unei miscari, echilibreaza designul general si utilitatea ceasului.

Aceasta inseamna ca unele ceasuri destinate calatoriei ar putea fi pur si simplu delicate si / sau dificil de utilizat pentru a fi cu adevarat invocate.

As dori, de asemenea, sa dezbatem mitul ca toate ceasurile de calatorie trebuie sa fie complicate. Cu tehnologia de astazi la indemana noastra, exista putine motive  pentru a avea un ceas strict pentru utilitate. Daca sunteti un calator modern, urmeaza sa aveti un telefon si alte dispozitive electronice care vor fi mult mai bune pentru urmarirea diferitelor fusuri orare cu usurinta.

Asta nu inseamna ca toate elementele ceasurilor nu sunt utile, ci mai degraba ca trebuie luata in considerare totalitatea designului si valorile functionale ale ceasului si inseamna ca o multime de ceasuri care spun doar timpul pot fi ceasuri de calatorie excelente.

Sunteti tipul de persoana care calatoreste cu un singur ceas sau aduceti o mica colectie cu dvs.? Aceasta ultima abordare va poate ajuta sa va imbunatatiti optiunile de purtare, dar poate fi, de asemenea, o obligatie de siguranta in ceea ce priveste pierderea sau furtul. Unii oameni iubesc sa calatoreasca cu cateva ceasuri (uneori mai multe), dar multi altii prefera sa se bazeze doar pe un singur ceas.

Cel mai important lucru pe care il putem spune despre optiunile de top pentru  calatorii este ca ceasul ar trebui sa fie versatil atat in ​​ceea ce priveste functionalitatea, cat si stilul. Ganditi-va, ceasul pe care luati cu voi in calatorii calatorii trebuie sa functioneze bine in timp ce va aflati intr-un avion,  cand purtati un costum la o intalnire, ocazional la cina si, eventual, pentru activitati sportive sau in aer liber.

Nu este imposibil, dar este greu sa gasiti un ceas care sa satisfaca fiecare dintre aceste nevoi. Putini pot, dar este important sa luati in considerare tot ce ati putea cere de la un ceas in timp ce va aflati departe de casa.

Share on Google Plus

Leave a comment