Cum facem backup la un site WordPress

Baza de date WordPress contine fiecare post, fiecare comentariu si fiecare legatura pe blog. Daca baza voastra de date este stearsa sau corupta, pierdeti tot ceea ce ati scris. Exista multe motive pentru care acest lucru s-ar putea intampla si nu toate sunt lucruri pe care le puteti controla. Cu o copie de siguranta adecvata a bazei de date WordPress si a fisierelor, puteti restabili rapid lucrurile inapoi la normal. Vezi mai mult aici.

Solutiile de backup ale site-urilor sunt esentiale deoarece apar inevitabil probleme si trebuie sa fii in masura sa actionezi in caz de dezastru. Aveti nevoie de cateva minute pentru a face o copie de rezerva usoara si convenabila a bazei  de date si astfel veti avea mai mult timp creativ si productiv cu site-ul dvs. Web.

Cat de des ar trebui sa creati copii de rezerva?

Acest lucru depinde de cat de des va updatati blogul, de cat de des doriti sa faceti acest lucru si cum ati simti daca baza de date s-ar pierde impreuna cu cateva postari. Este decizia voastra.

Regula generala este de a pastra cel putin trei copii de siguranta si de a le pastra in trei locuri diferite sau forme diferite, cum ar fi CD / DVD-uri, hard disk-uri diferite, miniaturi, disc web, contul  de e-mail etc. Backup-ul unic poate sa devina corupt sau deteriorat.

Backup-urile bazei de date sunt uriase! Pot face ceva?

In mod obisnuit, pluginurile anti-spam pot adauga cantitati mari de date si deoarece acestea aduna in mod constant informatii, baza de date se poate mari semnificativ. Atunci cand creati o copie de rezerva a bazei de date, aceste informatii probabil ca nu sunt importante pentru a le pastra. Nu marcati acele tabele pentru copii de siguranta atunci cand le selectati in timpul procesului de copiere de rezerva.

Se pot automatiza backup-urile?

Da. Exista mai multe metode de automatizare a procesului de backup disponibil si am enumerat unele in sectiunea de backup automat WordPress. Cu toate acestea, este foarte recomandat sa creati o copie de rezerva a copiilor de rezerva facute automata utilizand copiere de rezerva manuala din cand in cand, pentru a va asigura ca procesul functioneaza.

Exista doua parti in care puteti crea o copie de rezerva a site-ului WordPress: baza de date si fisierele. Trebuie sa faceti o copie de rezerva a intregului site si trebuie sa faceti o copie de rezerva a bazei de date WordPress.

Toate elementele unui site wordpress sunt utilizate in diferite combinatii pentru a genera site-ul web. Baza de date contine postarile si o multime de date generate pe site, dar nu include elementele de mai sus, care vin impreuna pentru a crea aspectul si informatiile de pe site. Acestea trebuie sa fie salvate.

Cele mai multe gazde sustin intregul server, inclusiv site-ul vostru, dar este nevoie de timp pentru a solicita o copie a site-ului din copiile de rezerva facute de server si o recuperare rapida este critica. Trebuie sa invatati cum sa creati copii de rezerva ale propriilor fisiere de pe site si sa le restaurati.

Share on Google Plus

Leave a comment