Comparatii calculatoare noi cu calculatoare second hand

pcIn doar cateva decenii omenirea a evoluat progresiv din punctul de vedere a tehnologiei, gadgeturilor, dispozitivelor electronice si electrice, dintre care putem enumera cateva, cum ar fi laptop-urile, computerele personale, ebook-urile, ori tabletele. Toate acestea vin in ajutorul nostru si ne ofera posibilitatea de a ne trai viata putin mai usor, eliminand inconvenientele legate de comunicare, intrucat acum 300 de ani nu era atat de usor sa trimiti un mesaj din America pana in Asia, iar in prezent dureaza cateva secunde. Cu toate ca pe masura ce tehnologia a avansat incetam sa mai intelegem cat de extraordinare sunt lucrurile pe care le putem realiza in prezent datorita acestor aparate inteligente, in mare parte ele reprezinta doar un avantaj, si nu un dezavantaj.

Domeniul in care putem observa cel mai clar evolutia tehnologica si ritmul dezvoltarii acesteia este poate reprezentat de cel al computerelor personale, in care luna de luna, sau chiar saptamana de saptamana apar noi calculatoare, iar cele vechi devin second hand. In acest sens, nici calculatoarele second hand nu lipsesc din evolutia tehnologiei, intrucat cu cat este mai alert sau mai lent ritmul de dezvoltare a tehnologiei, acelasi este si ritmul cu care apar calculatoarele second hand, iar daca ne gandim ca pentru anumite scopuri un calculator second hand poate fi cel putin la fel de util si performant ca orice alt calculator nou, acestea dintai capata un avantaj semnificativ.

In comparatie cu calculatoarele noi, putem afirma ca cele second hand par sa aiba mai multe dezavantaje decat avantaje, insa daca stam putin si analizam problema, vom ajunge sa intelegem ca este de fapt invers. Haideti sa analizam mai multi factori, dintre care pretul, garantia, utilitatea si durata de viata. Pretul este un avantaj clar pentru calculatoare second hand, intrucat niciodata nu are cum sa coste unul mai mult de cateva sute de lei, pe cand pe de cealalta parte, un calculator nou nout niciodata nu va costa doar cateva sute de lei. Apoi, urmatorul factor este garantia. Daca tinem cont de faptul ca mai tot timpul un calculator second hand are o perioada de garantie identica cu cea a calculatoarelor noi, incepem sa intelegem de ce calculatoarele second hand sunt mult mai avantajoase decat cele noi.

Urmatorul factor este dat de utilitate si de durata de viata. In mod clar, un calculator second hand are o durata de viata mult mai redusa decat un calculator nou, insa daca ne amintim de faptul ca ambele au aproape aceeasi durata de garantie, acest lucru nu mai este relevant, iar daca punem la socoteala si pretul, cui ii pasa ca un calculator second hand de o suta de lei s-a stricat, in comparatie cu un calculator nou care poate sa coste si cateva mii de lei.

Share on Google Plus

Leave a comment