Cinci avantaje pentru a externaliza serviciile de protectia muncii

young caucasian smiling handyman show his skill

young caucasian smiling handyman show his skill

In acest articol vom incerca sa ne abtinem cat mai mult posibil de la toate cliseele existente legate de normele de protectie si securitate in munca, si vom mentiona strict doar acele aspecte practice legate de externalizare serviciilor din acest domeniu. Dupa cum stim, serviciile de securitate si sanatate in munca sunt relativ recent adaugate, atat la nivelul intregii uniuni europene, cat si la nivelul Romaniei. In mare parte meritul acestor norme, reglementari, reguli si stipulari sunt datorate impactului negativ pe care revolutia industriala din timpul secolului 18 a avut-o asupra sanatatii tuturor celor implicati in locurile de munca, in special pentru cei care au avut de lucrat cu masinarii sau medii foarte periculoase pentru sanatatea fizica si psihologica.

Asadar, avantajele concrete ale externalizarii serviciilor de protectia muncii sunt in primul rand faptul ca poti sa cunosti mult mai in detaliu aspectele esentiale specifice domeniului tau de munca ale legislatiei de protectia muncii, lucru care vine in ajutorul intocmirii unei documentatii potrivite si pentru a evita posibilele amenzi precum si procese juridice.

In al doilea rand, daca alegi sa iti externalizezi serviciile de ssm, vei castiga poate cea mai valoroasa resursa, adica timpul, din cel putin trei puncte de vedere, cum ar fi faptul ca nicio persoana nu va fi nevoita sa piarda timpul cu cautatul de articole de legislatia muncii, in al doilea rand faptul ca veti avea o consultanta permanenta atat telefonica cat si prin intermediul emailului cu firma de ssm pe care ati ales-o pentru diversele probleme care apar, si a treia, dar nu ultima, faptul ca nu veti pierde timp pentru a intocmi documente.

In al treilea rand, daca alegi sa externalizezi serviciile de ssm vei obtine un contract de prestare servicii, care vor veni impreuna cu o factura si cu o chitanta, care vor fi deductibile fiscal, lucru care implica si alte obligatii care sunt clar asumate de catre serviciul extern de prevenire si protectie, serviciu oferit de catre firma de securitate si sanatate in munca pe care ati ales-o.

In al patrulea rand, veti obtine recomandari pentru o mare diversitate de furnizori care vor cere preturi relativ acceptabile, care iti vor oferi produse specifice domeniilor de securitate si sanatate in munca, precum si cele legate de psi.

In ultimul rand, dar nu cel din urma, este cel poate cel mai important avantaj, si anume costul. Indiferent din ce perspectiva privesti problema, in mod special pentru acele firme cu peste o suta de salariati, a externaliza serviciile de protectia muncii este cea mai rentabila optiune, iar motivul pentru acest lucru este foarte simplu. Pentru a angaja o alta persoana este nevoie de un salariu de minim o mie de lei pe luna, iar aceasta suma poatea sa creasca daca se mai adauga si chiria pentru spatiu sau contributiile de la stat.

Share on Google Plus

Leave a comment