Chirurgia plastica de restaurare dupa o mastectomie

Implanturile mamare sunt optiunea de reconstructie care necesita cel putin o interventie chirurgicala. Aproximativ jumatate din toate reconstituirile mamare sunt realizate cu ajutorul implanturilor. Spre deosebire de un transplant de tesut sau sau o mutatie a muschiului, atunci cand implantul de reconstructie este finalizat, noul san nu va avea acelasi aspect si sensibilitatea unui san natural si va avea nevoie de mai multe interventii chirurgicale pentru a crea o noua areola si mamelonul. Este posibil, de asemenea, sa fie nevoie de tratamente de expansiune suplimentare pana cand implantul atinge dimensiunea dorita.

Avantajele si dezavantajele reconstructiei mamare prin implant

Pro: o interventie chirurgicala mai putin, fara anestezie si durere; recuperarea mai rapida decat in cazul transplantului de tesuturi; lipsa disconfortului creat de o relocare a tesutului muscular.
Contra: implanturile nu dureaza o viata intreaga; scurgerile si deplasarea sunt posibile; rezultatele nu sunt perfecte din punct de vedere cosmetic; implantele de reconstructie nu se ieftinesc pe masura ce trece timpul.
Candidatele perfecte pentru implanturi mamare nu pot fi femeile care sunt supraponderale sau obeze nici in cazul unei reconstructii. Daca sunteti fumatoare activa sau folositi cantitati mari de alcool, implanturile nu pot fi o alegere buna. Candidaele perfecte sunt femeile subtiri, cu sani mici, femei care prefera interventii chirurgicale mai putin riscante.

Planificarea unei mastectomii

Inainte de operatiile estetice, chirurgul va marca pielea sanului cu liniile care urmeaza sa fie utilizate pentru incizie. Aceasta etapa facuta cum trebuie va cruta cat de multa piele este posibil si in conditii de siguranta. Din moment ce mamelonul ar putea avea unele celule canceroase in conductele sale, nu este o idee buna incercarea de a-l pastra, dar chirurgul plastic poate construi unul nou dupa ce s-a vindecat aceasta interventie chirurgicala.
Chirurgul plastician va folosi muschii pieptului pentru a crea un buzunar cu care se va organiza un implant. Daca aveti suficient spatiu si piele pentru implantul permanent, depinde si de dimensiuni, acesta poate fi introdus in acest moment. Dar, daca muschii sunt stransi si ati pierdut mai multa piele, nu mai este posibil sa poata acoperi un implant.

Dupa interventia chirurgicala in zona sanilor, in cazul in care aveti nevoie de radioterapie, va veti confrunta cu un risc de patruzeci chiar cincizeci la suta de a dezvolta tesut cicatricial in jurul implantului introdus. Daca stiti ca veti avea nevoie de radiatii, spuneti chirurgului plastician ca preferati un implant cu un material plastic cu port pentru injectie salina. Un port de metal va reflecta radiatia pe tesutul din apropiere, eventual, provocand daune pielii.

Share on Google Plus

Leave a comment