Cele mai importante obiective turistice din Havana

Din ce in ce mai multi romani isi indreapta atentia spre destinatii de vacanta exotice, iar Travel Matters le ofera acestora posibilitatea de a vizita Havana de exemplu.

Capitala Cubei reprezinta o destinatie ideala de vacanta pentru cei care isi doresc o vacanta exotica, iar in cele ce urmeaza vom prezenta cateva dintre cele mai importante obiective turistice ale orasului.

Old Havana (Habana Vieja)

Fara doar si poate, Old Havana (Habana Vieja) sau Vechea Havana, reprezinta unul dintre cele mai importante obiective turistice ale capitalei Cubei, care este un sit al patrimoniului mondial UNESCO; un oras care rasfata farmecul zilelor trecute.

Printre cele mai importante obiective turistice ale Havanei se numara si magnificul Catedral de San Cristobal, care este considerat a fi o sarbatoare a stilului baroc cubanez; stout Castillo de la Real Fuerza, care este o fortareata militara impresionanta; si pietele publice populare ale Plaza Vieja si Plaza de Armas.

Plaza de Armas gazduieste minunatul Palacio de los Capitanes, cel care gazduieste muzeul de la Ciudad (Muzeul orasului), dar si o curte incantatoare cu frunze.

Paseo del Prado

Considerata de multi ca fiind cea mai frumoasa strada din Havana, Paseo del Prado, inconjurat de copaci, invecinat cu Old Havana, merita vizitata daca va doriti o plimbare linistita.

Terasele, bancile din marmura, leii de bronz si lampile de fier dau impresia unui bulevard mare dintr-o epoca trecuta, si intr-adevar, strada a fost odata locuita de unele dintre cele mai bogate familii ale Havanei.

Vechile cinematografe, vile si hoteluri din secolele al XIX-lea si al XX-lea stralucesc, multe dintre ele fiind restaurate cu grija. Printre punctele de atractie se numara Hotelul Sevilla cu stil maur; casa lui Dr. Carlos Finlay, omul care a descoperit ca tantarii raspandesc febra galbena; si cea mai faimoasa sala de nunta din Havana, Palacio de los Matrimonios. Paseo del Prado este un loc de intalnire popular si un loc de vizionare a oamenilor in orice moment al zilei.

Gran Teatro de La Habana

Cu siguranta nu va asteptati sa gasiti una dintre cele mai mari case de opera din lume in mijlocul Caraibelor, dar iata ca magnificul Gran Teatro de La Habana se afla chiar in Havana. Pentru cei care au posibilitatea de a participa la un spectacol aici, cu siguranta aceasta este este o experienta memorabila.

Conceput de arhitectul belgian, Paul Belau, teatrul se confrunta cu Parque Central si a fost construit ca fiind o parte a unui complex mai mare in 1915. Persoanele pasionate de arta vor fi impresionate de frumoasa fatada baroca a cladirii, care prezinta patru sculpturi uimitoare create de maestrul Giuseppe Moretti.

Odata cu trecerea timpului, Gran Teatro de La Habana a gazduit un numar mare de spectacole ale unora dintre cele mai renumite celebritati din lume. Astazi, teatrul gazduieste Baletul National si Opera din Cuba.

Fusterlandia

Decorand un mic sat la periferia orasului Havana, Fusterlandia este un complex de arta tridimensionala a vecinatatii si o rapsodie de culoare si creativitate. Pictorul si sculptorul local, José Fuster, a creat aceasta prezentare kaleidoscopica a mozaicurilor, sculpturilor si picturilor din intreaga caritate pentru a-si reprezenta viata si arta.

Cunoscut sub numele de „Picasso din Caraibe”, Fuster a decorat chiar casele vecinilor si adaposturile de autobuz. Treceti pe strazi pentru a vedea creatiile vibrante care apar din case si zone publice, apoi vizitati studioul de la Fuster si vedeti unde creaza aceasta sarbatoare pentru ochi. Iubitorii artei si capriciilor se vor bucura de aceasta excursie ciudata.

Playas del Este

O scurta calatorie cu masina din centrul orasului Havana, ca poate duce la Playas del Este, care este o lunga intindere de plaja cu palmieri, care circula pe kilometri. Aceasta este o alternativa excelenta pentru calatorii care nu sunt in masura sa viziteze cele mai indepartate statiuni si alte plaje din alte parti ale Cubei.

Pe langa turistii de la Playas del Este, oaspetii vor gasi hoteluri, restaurante si toate facilitatile turistice regulate. Plaja este impartita in sectiuni, cu una dintre cele mai bune intinderi la Santa Maria del Mar, care este un loc turistic popular. O alta sectiune frumoasa si un favorit local este la Guanabo, desi aceasta zona ofera mai putine servicii turistice.

Asadar, acestea sunt cateva dintre minunatele locuri pe care le puteti vizita in momentul in care ajungeti in Havana.

Share on Google Plus

Leave a comment