Ce trebuie sa stiti despre exfolierea pielii

Odata cu trecerea timpului, pe suprafata pielii noastre se acumuleaza multe celule moarte, care la un moment dat provoaca uscarea acesteia. Pentru cei care nu cunosc acest lucru, pielea care acopera corpul uman este formata din epiderma , derma si hipoderma, dispuse in straturi. Cu ajutorul diverselor tratamente de infrumusetare, aveti posibilitatea sa va ingrijiti in mod corespunzator pielea, deoarece aceasta are ca principal rol, incetinirea procesului de evaporare a apei din celule organismului.

O piele bine hidratata este supla si plina de stralucire, si de aceea trebuie sa aveti grija in permanenta de acest lucru. Procesul de reinnoire sau reintinerire a celulelor se realizeaza periodic, avand loc eliminarea stratului de celule moarte. Chiar daca acest lucru se intampla, sunt foarte multe situatii cand se produce un strat ceva mai gros de celule moarte, care da pielii dumneavoastra un aspect mat si aspru. In cazul in care constatati acest lucru, cu siguranta va fi nevoie sa va exfoliati pielea, pentru a o ajuta sa se regenereze si sa devina stralucitoare si sanatoasa.

Pentru a realiza fizic exfolierea pielii, trebuie sa apelati la anumite produse special destinate pentru astfel de proceduri, dintre care cel mai frecvent folosite sunt lotiunile, cremele si gelurile exfoliante. Toate aceste produse exfoliante au in compozitie anumite granule sintetice sau naturale, al caror rol este acela de a elimina stratul de piele moarta.

Share on Google Plus

Leave a comment