Ce trebuie sa stii pentru a alege o tableta?

In ultimii ani, vanzarile dispozitivelor mobile, iar aici vorbim atat despre telefoanele mobile inteligente, cat si despre tablete, pur si simplu au explodat, iar acest lucru nu trebuie sa ne mire, pentru ca aceste dispozitive pot sa fie utilizate exact in aceleasi scopuri precum calculatoarele sau laptopurile.

Ei bine, atunci cand ai de gand sa iti cumperi un smartphone, cu siguranta vei stii in functie de ce criterii trebuie sa iti alegi dispozitivul, insa daca nu stii cum sa alegi o tableta, in continuare vei afla de ce aspecte trebuie sa tii cont.

Cred ca fiecare dintre noi am vazut tablete la magazinele de specialitate, care au preturi mai mici de 300 de lei, si am fost tentati sa cumparam un asemenea produs.

Cu siguranta nu este recomandat sa iti indrepti atentia spre un astfel de dispozitiv, pentru ca mai mult ca sigur, acestea sunt de o calitate indoielnica, iar dupa o perioada foarte scurta de timp, vor incepe sa se blocheze, iar mai apoi se vor strica.

In ceea ce priveste specificatiile recomandate ale unei tablete entry-level, acestea ar trebui sa fie reprezentate de un display de tip IPS, a carui rezolutie sa fie de 1280 X 800 pixeli, procesorul recomandat ar fi unul Media Tek sau unul Intel de tipul quad-core, spatiul de stocare nu ar trebui sa fie mai mic de 8 GB, in timp ce memoria RAM minima ar trebui sa fie de 1GB, in timp ce sistemul de operare ideal ar fi Android 4.4 kit kat, iar bateria ideala ar trebui sa fie de peste 3500 mAh.

Referitor la cele doua tipuri de procesoare amintite anterior, si anume Intel si Media Tek quad core, acestea sunt solutii ideale datorita faptului ca toate aplicatiile ruleaza foarte bine, iar jocurile instalate din Google Play ruleaza excelent.

Alte configuratii hardware nu ar fi recomandate, insa ar fi ideal sa te feresti de tabletele care au memoria RAM de doar 512 RAM, pentru ca o astfel de memorie este insuficienta pentru consumul necesar de resurse al unei tablete care se doreste sa aiba performante medii.

Un factor cheie in ceea ce priveste alegerea tabletei ideale, il reprezinta fara doar si poate suma de bani pe care o ai la dispozitie in momentul in care vrei sa iti cumperi tableta, pentru ca desi iti doresti sa iti cumperi un dispozitiv cu specificatii tehnice remarcabile, si care sa aiba un pret mare, daca tu nu dispui de suma de bani necesara, va trebui fie sa astepti pana aduni banii necesari, fie va trebui sa te reorientezi spre un model mai ieftin.

Pentru a te bucura de o cat mai indelungata durata de viata a dispozitivului, va trebui sa iti indrepti atentia inca din momentul in care ai cumparat dispozitivul, spre folii protectie tablete, sau spre un geam protector din sticla, pentru display-ul tabletei.

Aceste accesorii sunt ideale pentru o tableta, tinand cont de faptul ca protejeaza display-ul si touchscreen-ul foarte bine, atat impotriva depunerii murdaririi, cat si impotriva depunerii prafului, sau mai mult, impotriva aparitiei zgarieturilor pe suprafata ecranului.

Chiar si o husa pentru tableta ar fi indicat sa iti cumperi, iar asa, chiar si in caz de impact, vei scapa de griji, tinand cont de faptul ca dispozitivul este foarte bine protejat.

Share on Google Plus

Leave a comment