Ce trebuie sa stii daca intentionezi sa incepi un curs de specializare

Nu trebuie sa ne sperie un nou inceput in cariera. Am depasit etapa in care se muncea ani de zile pe acelasi domeniu. Acum piata este mai variata, pretentiile mai mari astfel ca exista reorientari in cariera indiferent de varsta.

Pentru cei care in ultimii ani si-au observat parintii nevoiti sa se redreseze dupa zeci de ani de specializare, se intelege mai bine. Mai nou, nimic nu este sigur; bancile se desfiinteaza, posturile se restructureaza indiferent despre ce este vorba. Poate ca zona IT este mai sigura, mereu inovatoare.

Asadar, au ajuns la mare cautare cursurile de specializare. Acestea pot contribui la resuscitarea interesului pentru un alt domeniu, indiferent daca ai inclinatie, cunostinte minime sau experienta in asta. Sunt de asemenea o modalitate de a te redresa profesional. Si se pot realiza si online. Iata cateva dintre aspectele pe care sa le ai in vedere cand alegi cursuri IT acreditate sau pe orice alt domeniu:

  • Primul pas: intereseaza-te daca sunt acreditate, daca au valoare pe piata de profil. Nu te poti multumi cu o hartie si atat, trebuie sa ai o sansa de a o valorifica ulterior.
  • Intereseaza-te despre sistemul de plata. Cel putin cursurile pe domeniul IT sunt ceva mai costisitoare, bine cotate. Asa ca trebuie sa iti gasesti toate sansele favorabile pentru a duce la bun sfarsit ce ti-ai propus.
  • Fii serios, perseverent si urmeaza cursurile intocmai. Trebuie sa ai un scop bine definit si mai apoi sa iti urmezi planul. Pana la urma astfel de cursuri sunt si o provocare de a redescoperi autoeducatia.
  • Program flexibil. Poate ca un aspect important il reprezinta tocmai acest aspect, putand pe parcursul unei zile sa iti vezi de job, cel pe care inca il ai sau sa ai timp de alte task-uri. De regula, cursurile online au si ele un program bine stabilit. Prezentarea in mod personal si fizic la anumite cursuri poate impune ceva dificultati insa pentru asta intereseaza-te din timp si fa un plan.

O varianta sigura si la indemana este sa te interesezi local, la adresa celor care se ocupa cu fortele de munca. De regula exista un anunt public al celor autorizati sa organizeze astfel de cursuri. De asemenea, poti cerceta online daca se poate spune astfel. Un curs care detine acreditare, care este ulterior luat in considerare ca si studiu pentru specializare este usor de gasit; mai rau e cand nu gasesti nimic concret nici despre curs, nici despre cei care il organizeaza.

Cu determinarea de a face un pas concret spre o alta lume, de a gasi o cale sa te redresezi sau din pura pasiune sa dezvolti interes pentru ceva ce se poate valorifica mai tarziu, un curs de specializare iti aduce numeroase avantaje. Si sanse viitoare. Invata in primul rand ca totul porneste de la propria initiativa, ca nu mai ai anii de scoala obligatorie. In plus, este de preferat sa te consideri cu sanse egale pe piata de profil, pentru ca la orice varsta poti fi apt de a studia din nou.

Share on Google Plus

Leave a comment