Ce sunt cartile usborne

Cartile de citit isi vor pastra mereu farmecul aparte pe care il au chiar daca traim in era vitezei si totul merge pe repede inainte. Cartile usborne reprezinta deliciul celor mici deoarece ii trimite pe micuti intr-o lume de basm si le ofera placerea de a visa.

Cartile usborne sunt recomandate pentru cei mici deoarece reprezinta oaza lor de liniste si ii ajuta prin povesti pentru copii sa descopere personajele lor preferate din carti care pot deveni adevarate modele mai tarziu. Placerea de a citi se va transforma intr-o rutina, mai ales daca parintii ii invata pe copii ca placerea cititului este una care iti ofera toate motivele pentru a deveni un adult sanatos.

Studiile arata ca lectura de la varste fragede ajuta foarte mult la dezvoltarea vorbirii, precum si la imbogatirea vocabularului si ii stimuleaza celui mic imaginatia si conexiunile logice maimult decat o poate face orice jucarie. De aceea, este important sa le oferiti copiilor carti inca de la varste fradege pentru a-si dezvolta personalitatea.

Copiii sunt atrasi sa rasfoiasca tot ce e nou si colorat ori cu animale. Daca cei mici vad la parinti placerea de a citi, cu siguranta o vor “imprumuta” mai departe. Entuziasmul cu care cititi va fi observat imediat de catre copii. Avantajul vremurilor in care traim este dat de faptul ca aceste carti usborne sunt foarte colorate, frumoase si atragatoare incat este pacat ca cei mici sa nu aiba parte de ele.

Pot fi organizate biblioteci cu astfel de carti de unde copiii le pot alege pe cele preferate. Daca parintii le vor citi povestile cu intonatie, emotie si bucurie, cu siguranta cei mici vor absorbi din energia celor mari. Iar cu cat sunt mai multe carti in jurul celor mici, cu atat acestia vor fi mai atrasi de magia oferita de fiecare pagina povestita.

Alegere grea

Nimeni nu spune ca este usor sa alegi cartea potrivita dintre atatea volume, insa este o alegere care implica multa bucurie din partea adultilor, mai ales ca ei isi amintesc de perioada copilariei. Sunt carti usborne cu tusiera nonalergica pe baza de apa care le permite celor mici sa creeze tot felul de imagini care au ca punct de plecare amprenta digetelor.

Este una dintre cele mai atractive carti care ii dezvolta celui mic simturile tactile si imaginatia. De asemenea, foarte apreciate sunt si cartile din colectia wipe-clean, adica acele carti si carduri plastifiate ce pot fi scrise cu markerul nepermanent si sterse la nesfarsit.

In felul acesta, exersarea scrisului nu mai este o povara, ci poate deveni un joc distractiv si antrenant. Aceste carti sunt recomandate copiilor peste varsta de doi ani. De asemenea, foarte reusite sunt si cartile din colectia peep inside, unde clapetele ascund informatii pretioase despre animale si casele lor.

Share on Google Plus

Leave a comment