Ce riscuri acopera polita RCA? Dar polita Casco?

Cu siguranta, cei mai multi tineri care au implinit deja varsta de 18 ani, sau care se apropie de aceasta varsta, se gandesc sa se inscribe la scoala de soferi, pentru a obtine cat mai rapid permisul de conducere.

Mai apoi, vor dori sa poata sa lucreze cat mai mult pentru a-si cumpara un autoturism personal, in timp ce alti tineri sunt ceva mai norocosi, si primesc de la parinti drept cadou un autoturism.

Ei bine, tinerii si nu numai, care urmeaza sa detina un autoturism personal, trebuie sa stie faptul ca in momentul in care detin un autoturism, trebuie sa aiba o polita rca valabila.

Sunt multi soferi care isi indreapta atentia spre un rca ieftin, in timp ce alti soferi considera ca ar fi mai indicat sa isi indrepte atentia spre o firma de top de pe piata asigurarilor.

Ei bine, indiferent pentru ce firma de asigurari optezi, trebuie sa stii ca o polita de asigurare RCA va despagubi vatamarile corporale sau eventualele decese survenite din cauza unui accident rutier.

Deasemenea, aceste polite de asiguri, vor mai despagubi si pagubele materiale produse in urma unui accident rutier, cum ar fi vehiculele lovite, imobilele avariate etc.

Deasemenea, orice paguba care este cauzata de catre lipsa de folosinta a unei masini lovite, sau cheltuielile de judecata in cazul in care se va intent un proces de catre soferul nevinovat, vor fi suportate de catre firma de asigurari unde este asigurat soferul vinovat.

O idee inteleapta pentru soferi, indiferent ca sunt tineri sau mai experimentati, mai ales in cazul in care isi cumpara un autoturism nou, sau chiar si unul second hand, insa care valoreaza foarte multi bani, ar fi aceea de a-si indrepta atentia si spre o polita de asigurare CASCO.

Aceasta polita de asigurare este ideala, pentru ca este oarecum o polita suplimentara, si va proteja autoturismul chiar si in cazul in care acesta va fi furat, sau va suferi daune, indiferent daca tu ca si asigurat esti sau nu vinovat.

O polita de asigurare CASCO te va despagubi in cazul in care masina ta va fi avariata, va suferi o ciocnire cu un alt autoturism, se va rasturna, va fi zgariata, va cadea de pe bloc, va cadea in rape sau prapastii, va cadea in apa, sau vor cadea diferite corpuri peste masina.

Deasemenea, in momentul in care ai o polita de asigurare CASCO valabila, chiar si in cazul unor actiuni de vandalism ale tertilor, in cazul unui incendiu sau a unei explozii, vei fi despagubit de catre firma de asigurari.

Deasemenea, in conditiile in care din cauza conditiilor meteo deosebite, transete, grindina, fulgere sau alunecari de teren, masina ta este avariata, vei fi despagubit.

Chiar si in situatia unui furt al masinii sau al unor parti componente, vei fi despagubit, insa va trebui sa prezinti anumite probe, precum geamuri sparte, inchuietori stricate, chei ale masinii, sau inlocuirea setului de chei.

Ei bine, stand si analizand putin situatia, cu siguranta se merita sa inchei si o polita de asigurare CASCO, iar astfel nu vei ramane descoperit, in cazul in care masina ta va fi avariata sau furata.

Share on Google Plus

Leave a comment