Alimentatia sanatoasa nu include doar mancarea din farfurie. Este un concept mai larg in care luam in calcul, de asemenea, si modul in care te gandesti la mancare. Obiceiurile alimentare sanatoase se pot invata si este important sa incetam a ne gandi la alimente ca la o simpla hrana, ceva ce putem inghiti rapid intre doua intalniri.
Mananca alaturi de altii ori de cate ori este posibil. Posibilitatea de te alimenta cu alte persoane are numeroase beneficii, in special sociale si emotionale si, mai ales la copii, permit modelarea unor obiceiuri alimentare sanatoase. Modalitatea alimentarii in fata televizorului sau a computerului de multe ori duce la supraalimentare fara voie.
Fa-ti timp pentru a mesteca alimentele si bucurati-va de mese. Mesteca mancarea incet, savurand fiecare muscatura. Avem tendinta sa ne grabim la mese, uitand sa gustam de fapt aromele si sa simtim texturile alimentelor noastre. Recastigati bucuria de a manca.
Invata sa-ti asculti corpul. Intreaba-te daca iti este cu adevarat foame sau bea un pahar de apa pentru a vedea daca ti-e sete si nu foame asa cum credeai. In timpul mesei, invata sa nu mai mananci pana te simti plin. Creierul trau are nevoie de fapt de cateva minute pentru a transmite organismului ca a primit suficienta hrana, asa ca, mananca incet.
Mananca micul dejun dimineata, iar in timpul zilei poti opta pentru mese mai mici. Un mic dejun sanatos poate relansa metabolismul, iar consumul de mese mici si sanatoase pe tot parcursul zilei, de preferat celor trei mese mari standard, iti vor da energie si un metabolism bun.
Evita sa mananci in timpul noptii. Incearca sa servesti cina mai devreme astfel incat pana a doua zi cand vei lua micul dejun sa treaca 14-16 ore.
Studii recente sugereaza ca prin aceasta simpla ajustare a dietei, mancand numai atunci cand esti cel mai activ si oferind sistemului digestiv o pauza lunga in fiecare zi, te poate ajuta la reglarea greutatii. Dupa amiaza, incercati sa evitati gustarile care tind sa fie bogate in grasimi si calorii.
Mancati fructe si legume cat mai colorate pentru o dieta sanatoasa. Aceste alimente sunt fundamentul acestui stil de viata. Ele sunt sarace in calorii si nutrienti, ceea ce inseamna ca sunt ambalate in vitamine, minerale, antioxidanti si fibre.
Incearca sa mananci un curcubeu de fructe si legume in fiecare zi si cu fiecare masa te vei simti si mai bine. Fructele si legumele profund colorate contin concentratii mai mari de vitamine, minerale, antioxidanti si ofera beneficii multiple. Incearca sa consumi zilnic cinci portii mici de astfel de alimente.
Leave a comment
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.