Ce este un simering si la ce se utilizeaza acesta

Pentru cei care nu stiu, cuvantul simering provine de la numele inventatorului acestuia, si anume a inginerului de origine austriaca Walther Simmer.

Prin definitie, acesta este o garniture de etansare care se monteaza de obicei cu ajutorul unui resort ( inel). Scopul unui simering este de a etansa arborii din interiorul motoarelor sau chiar a altor piese care trebuiesc sa fie isolate fata de exterior.

De obicei un simering poate fi realizat din mai multe material, printre care se numara cauciucul nitrilic, care este cunoscut si sub denumirea de nbr, silicon sau viton. Insa exista mai multe tipuri de simeringuri, pe care as vrea sa vi le fac cunoscute, si printre care se numara de asemenea: simering arbore cotit, simering arbore cu came, simering fulie, simering pompa ulei, simering diferential, simering injector, simering pompa vacuum si simering vibrochen.

Mai mult decat atat, trebuie sa mentionez ca la motorul masinii exista si alte tipuri de simeringuri, printre care se numara: simering supapa, simering distributie, simering planetara si simering pompa servodirectie.

Atunci cand are loc defectarea unui simering are loc pierderea de ulei din componenta pe care acesta are rolul de a o etansa. Acesta este si principalul motiv ca atunci cand are loc defectarea unui simering, piesa sa se schimbe intr- un timp foarte scurt, pentru ca altfel, aceasta poate fi distrusa complet odata cu trecerea timpului.

In plus, schimbarea unui simering poate reprezenta o operatiune destul de dificila, motiv pentru care nu trebuie sa incercati asta singuri, ci intotdeauna sa apelati la un service specializat. De fapt, dificultatea de schimbare a unui simering consta in locul unde a fost amplasat acesta.

Preturile unui simering variaza intotdeauna in functie de brand-urile care l-au produs pe acesta, insa trebuie sa va spun ca preturile acestora sunt unele destul de mici in comparatie cu daunele care se pot crea atunci cand acestea sunt folosite uzate.

Ganditi-va numai la faptul ca, atunci cand rulati cu un simering uzat, puteti crea pagube destul de mari si defectarea unor piese importante de la motoarele masinilor dumneavoastra, iar mai apoi, veti fi nevoiti sa scoateti din buzunare sume semnificative de bani pentru repararea sau inlocuirea acestora. Tocmai acesta este principalul motiv pentru care trebuie sa preveniti sis a schimbati simeringul inca de cand v-ati dat seama ca acesta s-a uzat si exista pierderi de ulei.

In concluzie, vreau sa va spun ca, atunci cand apelati la serviciile unui service specializat pentru schimbarea unui simering, nici nu va fi nevoie sa pierdeti foarte mult timp, deoarece acesta poate fi schimbat de catre un specialist intr- un interval destul de scurt de timp, de numai cateva minute.

Share on Google Plus

Leave a comment