Cateva intrebari pe care ar trebui sa ti le pui inainte de a angaja un content writer

Inainte de a te apuca de content writing, trebuie sa-ti faci temele. Daca iti angajezi un creator de continut, fara sa cunosti exact scopul si asteptarile unei astfel de campanii, poti sfarsii prin a plati foarte mult, prin a obtine rezultate de slaba calitate sau si mai grav – prin a plati foarte mult pentru rezultate de slaba calitate.

Pentru cursuri optimizare seo de cea mai buna calitate, intra pe Smartseopack.com.

Daca vrei sa iti angajezi un content writer pentru afacerea ta online, trebuie sa cunosti raspunsul la cateva intrebari esentiale:

  1. Care sunt scopurile acestui proiect?

Despre ce fel de continut este vorba, ce ai nevoie? Exita o diferenta destul de mare intre continutul de website si cel de blog si este vital sa poti gasi un writer care sa-ti poata livra tipul de continut de care ai tu nevoie.

Mai mult decat atat, trebuie sa te decizi si daca proiectul tau este unul pe termen scurt sau unul pe termen lung. Daca ai un website + blog pe care continutul trebuie improspatat, poti angaja un creator de continut pentru adaugarea de continut nou, in cadrul unui proiect pe termen scurt.

Totusi, daca iti doresti mai degraba ca proiectul tau sa fie unul pe termen lung, deci sa ai tot timpul continut nou pe site, ar trebui sa cauti un content writer care sa fie capabil sa creeze continut de foarta buna calitate, continuu.

Astfel de specialisti sunt destul de greu de gasit si nu este foarte ieftin, dar merita. Merita nu numai atat din punct de vedere al calitatii continutului de pe website, dar si din punct de vedere SEO (pentru search engine optimization).

  1. Pot face acest lucru singur?

Poate ca poti, dar ar trebui? Iata o intrebare importanta la care ar trebui sa te gandesti mai bine. Angajarea unui content writer creativ poate costa ceva bani, dar timpul pe care l-ai pierde tu pentru crearea unui astfel de continut (chiar daca te pricepi), costa si el bani si resurse pe care le-ai fi putut investi in alte departamente ale business-ului tau.

Bineinteles, daca esti proprietarul unei afaceri mai mici, nu ai foarte multi clienti la inceput si iti permiti sa mai sacrifici timp si pentru lucruri de genul acesta, atunci go for it! O poti face singur.

Daca insa vrei sa stai linistit, fiind asigurat ca partea de SEO si content writing sunt pe mana unui specialist care nu face decat acest lucru si o face profesional, recomandam mai degraba sa cauti un content writer bun si sa-l angajezi. Poti alege un content writer tanar, care este la inceput. Exista avantajul ca acesta probabil iti va cere mai putini bani, dar exista si dezavantaje. Timpul necesar acestuia de a crea continut nou si atractiv pentru site-ul tau, ar fi cu siguranta mai mare, decat in cazul unui content writer cu experienta. Este la latitudinea ta sa stabilesti ce fel de specialisti iti doresti.

Share on Google Plus

Leave a comment