Care sunt tipurile de gazduire web si ce component are aceasta

Gazduirea web sau Web Hosting este un serviciu care mentine stocat site-ul pe care il aveti intr-un server. Serviciile de Web Hosting permit utilizatorilor sa acceseze pe internet site-ul dumneavoastra.

Gazduirea web reprezinta inchirierea unui spatiu pe un server al unei companii pe o anumita perioada de timp. In tot acest timp, buna functionare a site-ului este asigurata de personalul specializat in domeniul hosting.

Gazduirea web este de trei tipuri si anume:

  • Shared Hosting
  • VPS Hosting
  • Server dedicat

Shared Hosting reprezinta cel mai utilizat tip de gazduire web, fiind sic el mai ieftin. Spatiul existent pe serverul respectiv, impreuna cu resursele se folosesc de mai multe site-uri in acelasi timp, dupa cum ii spune si numele.

Nu va faceti griji in privinta functionarii site-ului deoarece impartirea serverului si a resurselor cu alte site-uri nu vor creea problem de incarcare si asa mai departe. Shared hosting este cea mai buna optiune pentru cei care nu au un buget prea mare pentru gazduirea web. Pretul accesibil include si serviciile de mentenanta impreuna cu actualizarile de securitate si in acelasi timp este foarte usor de utilizat.

VPS Hosting este serverul virtual care se imparte cu alte servere virtuale. Configurarile pe care le are gazduirea VPS sunt aproximativ la fel cu cele ale serverului dedicat. In cazul aparitiilor unor probleme ale site-ului, gazduirea VPS muta site-ul intr-o zona mai sigura.

VPS Hosting este recomandat pentru cei a caror trafic pe site creste destul de mult, deoarece acest tip de gazduire va avea suficiente solutii pentru ca site-ul sa functioneze intr-un mod corespunzator, fara a cauza probleme la incarcare atunci cand sunt multi utilizatori.

Servetul dedicat, dupa cum ii spune si numele, este destinat unui singur utilizator. Intregul server impreuna cu resursele pe care le are sunt in totalitate ale dumneavoastra.

Desi este cel mai costisitor tip de gazduire, avantajele pe care le are sunt foarte bine raportate la pret. In momentul in care alegeti serverul dedicat, puteti alege toate specificatiile de hardware si software, resursele dedicate si aveti control asupra intregului server. Modificarile pe care le puteti face nu sunt limitate si aveti flexibilitate totala.

Componentele gazduirii web sunt si ele de trei tipuri:

  • Domeniul
  • Gazduirea DNS
  • Gazduire e-mail

Domeniul este practic numele site-ului pe care il detineti. Pentru ca utilizatorii sa acceseze website-ul dumneavoastra, este necesara tastarea unui nume sau a unei adrese de IP. Cea mai usoara cale de a-l accesa, este desigur tastarea numelui. Odata ce domeniul a fost cumparat, alti utilizatori nu mai pot folosi numele respectiv si nici nu-l mai pot cumpara.

Gazduirea DNS este gazduirea domeniului si reprezinta serverul care schimba aresa web intr-una de internet, respectiv adresa IP.

Gazduire e-mail este serviciul care permite primirea si trimiterea e-mailurilor care sunt asociate cu site-ul.

Atunci cand va hotarati asupra unui tip de gazduire web trebuie sa analizati si nevoile pe care le aveti. Dupa o analiza complexa, trebuie doar sa alegeti un tip de Web Hosting potrivit atat pentru nevoile site-ului, cat si pentru bugetul alocat.

Share on Google Plus

Leave a comment