Care sunt conditiile de inchiriere pentru masini?

Cele mai multe dintre persoanele care sunt detasate in interes de serviciu si care foloseau obligatoriu o masina de serviciu inainte de detasar, vor avea in continuare nevoie de un autoturism.

Daca firma la care lucreaza nu le mai poate oferi unul, exista varianta inchirierii acestuia, de exemplu prin inchirieri masini Timisoara. Cand trebuie sa inchiriem cu orice pret o masina pe care sa o folosim pe o anumita perioada, avem cateva mijloace de plata acceptate.

De regula, se accepta urmatoarele mijloace de plata pentru orice tip de inchiriere:

  • In primul rand, plata prin card. In momentul in care inchiriati o masina trebuie sa prezentati firmei de inchirieri auto un card de credit. Cardul acesta este obligatoriu sa apartina titularului contractului.

De regula, se accepta orice fel de card, dar exista cateva conditii clare. In contul cardului de credit prezentat la inchiriere trebuie sa fie o suma care sa acopere costul estimat al inchirierii, valoarea responsabilitatii in cazul furtului sau unui accident si totodata echivalentul unui plin de combustibil.

  • A doua varianta de inchiriere este plata cu numerar. Se poate face plata inchirierii cu numerar la sfarsitul inchirierii. Plata in numerar se va face in conditiile legii.

In momentul in care preluati vehiculul, trebuie sa prezentati totusi un card de credit pentru a se putea bloca o suma care sa acopere costul estimat al inchirierii, valoarea responsabilitatii in caz de furt sau accident, cat si echivalentul unui plin de combustibil.

  • O alta modalitate de a plati inchirierea este cea utilizand un voucher emis de catre o agentie de turism sau un broker, sau poate fi un voucher emis in momentul in care ati rezervat vehiculul, daca ati optat pentru plata online sau in avans a costului estimat al inchirierii. Platile cu vouchere sunt evaluate la cursul de schimb in vigoare la data inchirierii.

De asemenea, la preluarea vehiculului trebuie sa prezentati un card de credit in contul caruia sa se poata bloca o suma care sa acopere valoarea in caz de furt sau accident, precum si echivalentul unui plin de combustibil. Indiferent de ce mod de plata este utilizat, firma de inchirieri isi rezerva dreptul de a efectua toate verificarile necesare si in urma acestora de a aproba sau nu inchirierea unui autoturism pe baza unor motive serioase.

La punctul de inchiriere, aveti bineinteles obligatia sa acordati timp suficient pentru a citi conditiile de inchiriere, contractul de inchiriere, costurile aplicabile, particularitatile garantiilor si asigurarilor si totodata serviciile suplimentare de protectie incluse sau nu in costul de inchiriere.

Nu trebuie sa evitati adresarea de intrebari personalului de la firma de inchirieri, cu privire la ofertele promotionale curente, in special cu privire la cost sau servicii suplimentare.

In acelasi timp, informati-va cu privire la modalitatile de taxare a carburantului:

– in cazul restituirii vehicului fara a-i fi facut plinul;

– in cazul optiunii combustibil preplatit;

– valoarea de taxare a daunelor cauzate vehicului de care sunteti raspunzator.

Aceasta valoare  de taxare a daunelor cauzate vehiculului este stabilita in functie de costul mediu al pieselor si totodata al manoperei care este necesara pentru reparatie.

 

Share on Google Plus

Leave a comment